Michelin-succes daler ned over et lille familielandbrug

Et årelangt samarbejde med Henne Kirkeby Kro har skabt travlhed hos Varde Ådal Lam.

Varde Ådal Lam er et familieforetagende, der er drevet af en familie på fem med Torben Kousgaard i spidsen. (Foto: Bo Bechsgaard © dr)

Når der gives Michelin-stjerner er det guld værd for dem, der forsyner de stjernespækkede restauranter med råvarer.

Det mærker man hos det lille landbrug Varde Ådal Lam.

Efter et årelangt samarbejde med køkkenet på Henne Kirkeby Kro har Varde Ådal Lam for alvor fået hul igennem til andre eksklusive restauranter og slagterbutikker.

- Vi har travlt lige nu, for det er jo populært at have lammekød på påskebordet. Men i år er det eksploderet lidt. Vi har været nødt til at slagte alt det, vi kunne, for at følge med, fortæller indehaver Torben Kousgaard.

Varde Ådal Lam er et familieforetagende, der er drevet af en familie på fem med Torben Kousgaard i spidsen. De har haft succes med landbrugets fritgående lam blandt andet på grund af den måde, dyrene bliver slagtet på.

Torben Kousgaard besluttede nemlig for et års tid siden at etablere eget slagteri, så dyrene ikke skulle udsættes for en lang transport. Det har båret frugt, fortæller han.

- Folk synes, det er vigtigt, at vi går op i dyrevelfærd. De er glade for, at vi ikke transporterer dyrene, før de skal slagtes. De går i flokken indtil ti sekunder før, de siger farvel, siger han.

Halvdelen af kødet fra Varde Ådal Lam kører familien selv til hovedstaden. Resten bliver solgt i en gårdbutik i Alslev.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på syd@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.