Mikkel fra 9. A vil have styr på budgettet

I denne uge er matematiklæreren på mange skoler byttet ud med en bankrådgiver.

Mikkel Thomsen og de andre elever i 9. A på Bedsted Skole lytter interesserede til bankrådgiverens undervisning i privatøkonomi. (Foto: Anton Gundersen Lihn)

I dag er matematiklæreren i 9. A på Bedsted Skole i Sønderjylland byttet ud med en bankrådgiver, der skal lære eleverne om privatøkonomi.

En af dem, der lytter meget interesseret er Mikkel Thomsen.

- Jeg vil gerne lære, hvordan man får styr på sit budget, og hvor man skal låne fra, hvis man nu skal låne penge, siger han.

Det er Finansrådet, der for tredje gang arrangerer Pengeugen. Mere end 21.000 af de ældre elever i folkeskolen får besøg af bankfolk, der blandt andet lærer dem, hvad en rente er, hvad man bruger en budgetkonto til, og hvorfor man bør spare op.

Normalt er det Kristina Schulz, der er matematiklærer i 9. A på Bedsted Skole. Hun synes, at det giver god mening at overlade tavlen og undervisningen til en bankrådgiver.

- Det er altid lækkert, når der kommer en udefra og underviser dem, for så sker der noget nyt, og de lytter med friske ører, siger hun.

Mikkel Thomsen synes også, at det er rart at høre tingene på en ny måde.

- Indtil videre har det, vi har lært om det i skolen, set meget bøvlet ud. Det er jo vigtigt at have styr på pengene, så man ikke lige pludselig står og ikke kan betale til et eller andet, siger han.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på syd@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.