Milliarddyr højspændingsledning skal gå ned langs Vestkysten

Der skal sættes master op, når el-nettet skal udvides. Borgmester er utilfreds.

Borgmesteren i Varde, Erik Buhl, fra Venstre er ikke tilfreds med, at nogle borgere i hans kommune bliver naboer til højspændingsledninger. (Arkivfoto). (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

Der skal ikke graves, men sættes master op, når Energinet.dk sætter gang i en stor udvidelse af el-nettet, som blandt andet skal forstærke højspændingsnettet langs den jyske vestkyst, skriver JydskeVestkysten i dag.

Forslaget fra Energinet.dk betyder blandt andet en 400 kV højspændingsledning, der strækker sig fra Idomlund ved Holstebro og ned til Niebüll syd for grænsen.

Og det vækker ikke begejstring hos borgmesteren i Varde Kommune, Erik Buhl fra Venstre.

- Det kommer til at gå ud over nogle af vores borgere, siger Erik Buhl.

I stedet for en luftledning så borgmesteren hellere, at højspændingsledningen blev gravet ned i jorden.

- Det er en melding, som jeg er rigtig ked af. Nu skal vi i en dialog med de myndigheder, der står for det her og finde ud af, om vi kan finde en fornuftig løsning på det. For det vil gå ud over nogle af vores borgere at få nogle højspændingsmaster ned over deres ejendomme, mener Erik Buhl.

Billigere med master

Ifølge Energinet.dk bliver ledningerne ført i luften, fordi det er billigere for dem, der skal købe og sælge strømmen.

Teknisk direktør i Energinet.dk, Torben Glar Nielsen siger, at masterne skal placeres så skånsomt så muligt for borgerne.

- Vi vil meget meget gerne i gang med en god dialog om, hvordan vi får lavet de her projekter. Jeg synes, at vi har god erfaring med de anlæg, vi har bygget i de senere år. Det handler om en god dialog, så vi kan finde nogle løsninger, så det rammer så få borgere som overhovedet muligt, siger Torben Glar Nielsen.

Højspændingsledningen koster 3,3 milliarder kroner og forventes færdig i 2021.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på syd@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.