Millionunderskud truer Dyrenes Vagtcentral

Vagtcentralen kan risikere at blive lukket, lyder det fra Dyrenes Beskyttelse.

Det bekymrer dyrevelfærdsordfører for Dansk Folkeparti, Karina Due, at vagtcentralen kan risikere at lukke i fremtiden. (Foto: Thor Malthe Andersen © dr)

Med marts måned følger travlhed for udrykningsenheden Dyrenes Vagtcentral, men der mangler akut penge.

Den melding kommer fra Claus Wiingaard, der er teamchef for Dyrenes Beskyttelses vagtcentral.

- Vi kæmper for at kunne fortsætte, men det er en kamp. Dyrenes beskyttelse er nødt til at se på, om vi kan blive ved med at have råd til den her aktivitet, siger Claus Wiingaard.

I 2015 modtog Dyrenes Vagtcentral næsten 6.000 henvendelser alene fra borgere i Syd- og Sønderjylland, og de mange udrykninger er dyre. Vagtcentralen har siden oprettelsen i 2011 haft millionunderskud.

Det bekymrer dyrevelfærdsordfører for Dansk Folkeparti, Karina Due, at vagtcentralen kan risikere at lukke i fremtiden.

Hun vil nu rette henvendelse til miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V).

- Jeg vil spørge ministeren om, hvilke initiativer ministeren ønsker at igangsætte for at sikre, at vagtcentralen fortsat kan eksistere, siger Karina Due.

I de travle forårsmåneder modtager Dyrenes Vagtcentral blandt andet henvendelser om op til 60 påkørsler af dyr om dagen.

Derudover tager man også imod henvendelser fra folk, der er i tvivl om, hvad de skal stille op med et tilskadekommet eller sygt dyr

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på syd@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.