Mindretal vil også være danske statsborgere

Det danske mindretal øjner nyt håb for dobbelt statsborgerskab.

Ny lov om dobbelt statsborgerskab øjner nye muligheder for det danske mindretal syd for grænsen.

Fra næste efterår vil et bredt flertal i Folketinget gøre det muligt for danske statsborgere at beholde deres danske statsborgerskab, selv om de flytter til et andet land og bliver statsborgere der.Det har nu givet det danske mindretal i Sydslesvig blod på tanden. For her er medlemmerne nemlig oftest tyske statsborgere, og de vil nu gerne kunne blive danske statsborgere også, siger generalsekretæren for Sydslesvigsk Forening, Jens A. Christiansen.Det, der spiller ind for sydslesvigerne, er, at man derigennem kan markere både udadtil og i forhold til sig selv, at man er en del af det danske folk.Jens A. Christiansen, generalsekretær for Sydslesvigsk Forening- Det er ikke rettigheder, vi går efter. Det, der spiller ind for sydslesvigerne, er, at man derigennem kan markere både udadtil og i forhold til sig selv at man er en del af det danske folk, fortæller Jens A. Christiansen.En del af det danske folk og sprogSydslesvigsk Forening har i dag foretræde for Folketingets Indfødsretsudvalg.

Næstformanden for udvalget er Marlene Borst Hansen fra De Radikale Venstre. Hun siger, at hun forstår ønsket, men at det juridisk skal undersøges, hvad der er muligt.Jens A. Christiansen mener, at det er helt naturligt, at medlemmerne, som ofte er tyske statsborgere, ønsker at blive danske statsborgere.

- Det er jo det, som det danske mindretal er, nemlig en del af det danske folk og det danske sprog og kulturrum, siger Jens A. Christiansen.

Facebook
Twitter