Mindretallets avis skal lave tv

Flensborg Avis får bevilget næsten syv millioner kroner til tv-produktion.

Folketingets Sydslesvigudvalg har bevilget små syv millioner kroner til tv-produktion hos Flensborg Avis. (Foto: Maya Munksgaard- DR)

I løbet af de næste tre år skal det danske mindretal i Tysklands avis, Flensborg Avis, også producere tv.

Folketingets Sydslesvigudvalg, der sender tilskud og lån til aktiviteter, der gavner mindretallet i Sydslesvig, har bevilget næsten syv millioner kroner til projektet. Det er penge, som skal bruges til teknisk udstyr og ansættelse af tre personer til at lave tv-optagelserne.

Chefredaktør på Flensborg Avis, Jørgen Møllekær, glæder sig over muligheden for at fortælle historier på en måde, så de nemmere kan få fodfæste i Danmark.

- Der er en lang række nyheder i Nordtyskland, der ikke bliver fortalt i danske medier. Vi tror på, at Flensborg Avis kan være en brobygger, der kan fortælle historier, der vil interessere mange danskere. Jeg har stor respekt for den mediedækning, der er af Tyskland i danske medier i dag, men de handler meget om, hvad der besluttes fra Berlin, siger Jørgen Møllekær.

Og han tror ikke, at det nødvendigvis kun er historier om de danskere, der bor i Sydslesvig, der vil vække interesse nord for grænsen. For Flensborg Avis dækker et stort område, fortæller han.

- Jeg har ingen forventninger om, at vi kommer til at fortælle specielt mange mindretalshistorier. Vi går efter de almindelige nyhedskriterier, når vi dækker Nordtyskland. Det er området fra Flensborg til Hamborg, vi dækker, så der er meget mere end mindretallet, der har dansk interesse, siger Jørgen Møllekær.