Minister står fast: Tom og døgnbevogtet teltlejr skal ikke lukke

Aabenraas borgmester mener, at det er spild af ressourcer.

  • Teltlejren til illegale flygtninge ved Kliplev står tom. Lejren skal blandt andet bruges til at registrere de illegale udlændinge, der ikke søger asyl i Danmark, for derefter at sende dem retur - primært til Tyskland. Arkivfoto fra lejren/Scanpix (Foto: claus fisker © Scanpix)
  • Lejren er lavet til 550 personer, der skal bo i telte med plads til 10. Arkivfoto fra lejren/Scanpix (Foto: claus fisker © Scanpix)
1 / 2

Den har stået tom og ubrugt hen, siden den blev etableret i december. Alligevel skal Søgaardlejren blive ved med at stå klar til at tage imod asylansøgere.

Sådan lyder svaret fra justitsminister Søren Pind (V) til Aabenraas borgmester Thomas Andresen (V).

Borgmesteren har henvendt sig til ministeren for at gøre opmærksom på, at han anser det for ressourcespild, at der står et ubrugt men døgnbevogtet modtagecenter ved Søgård ved Kliplev. Lejren har 50 telte med plads til 550 flygtninge.

Ministerens svar til Thomas Andresen lyder:

- Det er regeringens opfattelse, at det indtil videre er hensigtsmæssigt at opretholde det nuværende beredskabsniveau i forhold til modtagecentrene.

Det har Thomas Andresen taget til efterretning, selvom han ikke er enig med Pind:

- Vi har set, at lejren kan oprettes inden for otte dage. Kommer der mange, vil vi kunne oprette den igen, siger han.

Det var planen, at Søgaardlejren skulle fungere som modtagecenter for de flygtninge, der kommer til Danmark, men ikke ønsker at søge asyl her og derfor skal sendes tilbage til det sted, de kom fra.

Thomas Andresen har gjort opmærksom på, at den bevogtede teltlejr hindrer lokalbefolkningen i at gå rundt om Store Søgård Sø. Nu bliver der dog lavet en sti nord for teltlejren, så man igen kan gå uhindret rundt om søen.

Facebook
Twitter