Misbrugssag fra Vejen anket: Statsadvokat hiver forældre til fire børn i landsretten

Uenighed blandt dommere og nævninge får Anklagemyndigheden til at anke omfattende misbrugssag.

5. april blev moren til fire børn frikendt i omfattende misbrugssag, mens faren blev dømt for voldtægt af sin steddatter. (Foto: COLOURBOX)

En 63-årige mand og hans 60-årige kone bliver nu trukket i Landsretten.

Det meddeler Anklagemyndigheden, der nu har besluttet at anke byretsdommen i den omfattende misbrugssag fra Vejen.

Parret er tiltalt for seksuelt misbrug og grov vold mod parrets nu voksne fire børn og stedbørn.

I begyndelsen af april frifandt Retten i Esbjerg kvinden for alle forhold, mens manden blev fundet skyldig for voldtægt af sin steddatter, da hun var cirka seks år.

Retten gav ham fire års fængsel.

I flere af forholdene var der uenighed blandt nævninge og dommere. Og det er en af grundende til, at Anklagemyndigheden nu anker sagen, oplyser statsadvokat Kirsten Dyrman i en mail til DR Syd.

- Der er tale om en meget alvorligt sag om seksuelle krænkelser mod børn og stedbørn, hvor byrettens dommere og nævninge i en række af forholdene har været uenige om bevisresultatet.

- Det er fortsat vores opfattelse, at der er det fornødne bevisgrundlag, og derfor vil vi have landsretten til at se på sagen, tilføjer hun.

Vejen-parrets misbrug og overgreb mod de fire børn ligger angiveligt mere end 25 år tilbage, da børnene stadig var under 12 år. Det var først i 2017, at den ene datter anmeldte hændelserne til politiet.

Forældrene har under retssagen nægtet sig skyldige og hævder, at anklagerne er grebet ud af den blå luft.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter