Mistanke: Patienter med knogleskørhed fejlbehandlet

En fejl på en scanner har fået hospital til at sende brev ud til i alt 3.300 patienter. Et par hundrede af dem er sat i forkert behandling.

Sygehus Sønderjylland har sendt et brev ud til de 3.300 patienter, der er blevet undersøgt for knogleskørhed.

En større gruppe patienter kan have fået en forkert diagnose for knogleskørhed på Medicinsk Daghospital i Tønder.

Hundredvis af patienter er blevet undersøgt for knogleskørhed i en scanner, der nu viser sig at have haft problemer med nøjagtigheden i en periode på halvandet år.

Det betyder, at nogle patienter har fået besked om, at deres knogleskørhed var mere alvorlig, end den i virkeligheden er, siger centerchef Eva Nielsen:

- Der kan være nogen, der er blevet sat i behandling, som på nuværende tidspunkt ikke har behov for behandling, siger hun og tilføjer:

- Men det er vigtigt at sige, at det ikke er en behandling, der er farlig. Men som alle andre behandlinger har den bivirkninger. Man kan blandt andet få mave- og tarmproblemer, ubehag, kvalme og så videre, siger hun.

Omfanget vides ikke

Det er endnu uklart, hvor mange patienter det drejer sig om, men centerchef Eva Nielsen vurderer, at der er tale om under hundrede patienter.

Alligevel har Sygehus Sønderjylland nu sendt et brev ud til alle de 3.300 patienter, der er blevet undersøgt for knogleskørhed på daghospitalet i Tønder i perioden fra oktober 2013 til marts 2015.

Det sker for at informere dem om, at der har været problemer med scanneren.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter