Mor kritiserede skole i sag om voldelig lærer: Nu bliver hendes søn smidt ud

Privatskole smider 11-årig ud, fordi hans mor hænger skolen ud i medierne.

Line Hansens 11-årige søn var en af de ti elever, der var udsat for vold fra en mandlig lærer på den tyske privatskole Ludwig Andresen Schule i Tønder. Nu bliver sønnen smidt ud af skolen.

I november faldt der dom i en sag om en voldelig lærer på den tyske Ludwig Andresen Schule i Tønder.

Line Hansen er mor til et af de børn, der blev udsat for vold, og hun udtalte sig i den forbindelse kritisk om skolen. I begyndelsen af dette skoleår trak hun sin søn ud af skolen, så han kunne gå på en anden skole. Men Line Hansens ældste søn går stadig på skolen.

Men nu har hun så fået et brev fra skolen om, at den ældste søn ikke længere må gå på skolen, fordi hun har ytret sig negativt i medierne om selve sagen.

Det skriver Jydske Vestkysten.

Ifølge næstformand i skolens bestyrelse, Randi Atiser, kan samarbejdet mellem Line Hansen og skolen ikke fortsætte, fordi Line Hansen ikke har udvist den loyalitet over for skolen, som skolen mener er nødvendig.

- Vi vil selvfølgelig gerne beholde sønnen, fordi det muligvis er det bedste for ham at blive på skolen. Men så længe hans mor ikke vil samarbejde om sønnens skolegang, kan Ludwig Andresen heller ikke tilbyde ham en ordentlig skolegang, siger hun.

Skolen hænges ud på facebook

Line Hansen har i flere medier kritiseret skolens ledelse for ikke at handle i tide i sagen om en af skolens lærere, der for nylig fik et års fængsel og blev frakendt retten til at beskæftige sig med børn og unge på grund af vold mod flere af skolens elever.

- Vi er forargede over ledelsen og dens håndtering af sagen. Hvis ledelsen havde reageret på advarsler fra os forældre for over et år siden, kunne dele af sagen være undgået, udtalte Line Hansen til Jyske Vestkysten.

Samarbejde er ikke noget, der foregår i medierne, og derfor kan Line Hansens 11-årige søn ikke gå på skolen efter juleferien, siger Randi Atiser.

- Hun bliver ved med at komme med grimme beskyldninger om skolen og skolens ledelses i Jydske Vestkysten og på de sociale medier. Hende og hendes samlever kører en hetz mod skolen, og jeg ved ikke helt, hvad de vil opnå.

- Det ville bare være meget mere konstruktivt, hvis hun gik til os på skolen i stedet for at gå til medierne, tilføjer hun.

Line Hansen: Skolen vidste besked

Ifølge Line Hansen og hendes daværende kæreste Jesper Gloor fortalte de allerede i september sidste år skolen om en voldelige episode, som Line Hansens søn havde fortalt dem om. Det var dog først lige før sommerferien i år, at den nu dømte lærer blev opsagt.

Skolelederen afviste i retten at have kendskab til episoderne før starten af sommerferien.

Det er ikke lykkedes DR Syd at få en kommentar fra Line Hansen. Men til Jydske Vestkysten siger hun, at hun nu overvejer, om sønnen skal på en ny privat- eller kommunalskole. Eller om han skal undervises derhjemme.

Skolelederen på Ludwig Andresen Schule ønsker ikke at udtale sig i sagen og henviser til skolens bestyrelse.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter