Musiker spillede i forkert orkester: Nu risikerer hun fængsel

En australsk oboist er blevet idømt en bøde og risikerer fængsel for at spille i et andet orkester, end hun havde tilladelse til.

Rachel Bullen (th) står til enten en klækkelig bøde eller fængsel, fordi hun har spillet i andre orkestre end det, hun har arbejdstilladelse til. (Foto: Screendump fra koncertvideo af Michel Camille © Michel Camille)

Rachel Bullen fra Australien risikerer 12 dage i fængsel, hvis hun ikke betaler en bøde på i alt 33.000 kroner.

Den har hun fået for at spille i et andet orkester, end hun havde tilladelse til. Det skriver TV Syd.

Australieren har spillet obo for kammerorkestret i Esbjerg Ensemble i seks år. Men hun har også spillet koncerter i andre orkestre, hvis kollegaer er blevet syge.

Det må hun bare ikke ifølge hendes arbejdstilladelse.

Vidste ikke, hun gjorde noget galt

- Jeg blev ringet op at politiet, som spurgte, om jeg havde spillet koncert for Sønderjyllands Symfoniorkester. Ja, sagde jeg, og så fortalte han mig, at jeg havde brudt loven, fortæller Rachel Bullen til TV Syd.

Det er Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, der har opdaget, at Rachel Bullen har spillet obo i et andet orkester.

- Jeg er chokeret. Jeg vil ikke gøre noget forkert. Jeg ved ikke, hvem de skulle have ringet til, hvis jeg ikke kunne spille, siger Rachel Bullen.

Rachel Bullen er i fuld gang med at samle penge ind til at betale bøden. Indtil videre har hun samlet over 25.000 af de 33.000 kroner ind.

Hun regner med at tage tilbage til Australien, når sagen er slut.