Nuværende generalkonsul: Jeg havde gerne fortsat som konsul

Siddende generalkonsul i Flensborg, Henrik Becker-Christensen, understreger, at han har været meget glad for sit arbejde.

Henrik Becker-Christensen er den generalkonsul i Flensborg, der har siddet længst tid. (Foto: Bjarne Luthcke © Scanpix)

- Jeg er meget glad for posten, og det har været nogle spændende år. Samtidig har de mange positive tilkendegivelser om mit virke fra forskellige sider absolut varmet i den her situation.

Sådan siger afgående generalkonsul i Flensborg, Henrik Becker-Christensen, om sine 18 år på posten.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen udpegede for to uger siden Bertel Haarder til at overtage jobbet som generalkonsul fra Henrik Becker-Christensen, men den beslutning affødte adskillige læserbreve i Flensborg Avis. Kritikken lød, at Bertel Haarder vippede Henrik Becker-Christensen af pinden, uden at Henrik Becker-Christensen selv ønskede at stoppe i jobbet som generalkonsul.

- Folk her i Sydslesvig føler, at man fjerner en person fra generalkonsulposten, som på ingen måde har fortjent at blive fjernet sådan. Henrik Becker-Christensen er meget afholdt, fordi han gennem 18 år har gjort rigtigt mange gode ting for det danske mindretal, sagde chefredaktør for Flensborg Avis til DR Syd torsdag eftermiddag.

Få timer senere meddelte Bertel Haarder, at han takker nej til posten som generalkonsul.

- Jeg troede, den tilbudte post var på vej til nybesættelse. Jeg brænder for - og har alle forudsætninger for at synliggøre og arbejde for mindretallene. Men posten er jo besat, og jeg vil ikke trænge mig på, siger Bertel Haarder til Ritzau.

Men selvom Bertel Haarder afslår posten, kommer Henrik Becker-Christensen ikke til at beholde titlen som generalkonsul.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen har meddelt, at han lægger vægt på, at rollen nu skal udfyldes af en person med en stærkere politisk profil. Det skal åbne eksportmuligheder og flere diplomatiske døre.

Henrik Becker-Christensen ønsker ikke at kommentere Lars Løkke Rasmussens udtalelser.

- Jeg kan kun sige, at jeg gerne havde fortsat. Men jeg har ingen kommentarer til selve forløbet, siger han.

Facebook
Twitter