Ny app blæser til kamp mod modermærkekræft

Danskbaseret IT-firma står bag en ny mobil-app, der skal spotte modermærkekræft.

Appen er blevet downloadet over 4000 gange, siger Søren Ankerstjerne, der er bestyrelsesformand for TeleSkin. (© Colourbox)

Et IT-firma baseret i Esbjerg melder sig ind i kampen mod modermærkekræft. Det gør de med med en ny app til mobilen, som kan scanne huden for mistænkelige modermærker.

Selvom appen er nylanceret, så har den allerede fået en flyvende start, fortæller Søren Ankerstjerne, der er bestyrelsesformand for firmaet bag appen, TeleSkin.

- I løbet af weekenden er den blevet hentet over 4000 gange, så det er virkelig noget, folk interesserer sig for, siger han.

Præmie gav skubbet

TeleSkin kommer oprindeligt fra Serbien, men har slået sig ned i Esbjerg efter de sidste år vandt den sydvestjyske iværksætterkonkurrence Next Step Challenge og præmiesummen på 250.000 euro.

Det har gjort det muligt for virksomheden at etablere sig i byen og videreudvikle på modermærke-appen, som har fået navnet SkinScan.

Med applikationen kan man scanne et modermærke som den efterfølgende sammenligner med en stor billededatabase for at finde ud af, om modermærket ser mistænkeligt ud.

Kun et hjælpeværktøj

- Det er meget i tråd med trenden omkring den mobile sundhed, der er ved at opstå. I bund og grund går det jo ud på at reagere i tide, siger Søren Ankerstjerne.

Derfor understreger han også, at programmet er et hjælpeværktøj, og at man skal søge læge, hvis man finder mistænkelige modermærker.