Ny chef på DR Syd

DR Syd, der har redaktioner i Aabenraa og Esbjerg, henter sin kommende chef fra Radio24syv, hvor Inga Juul Vind i dag er magasinchef.

Inga Juul Vind bliver ny chef for DR Syd fra den 1. august i år.

Dermed vender Inga Juul Vind tilbage til DR, hvor hun har været ansat ad flere omgange.

Kommer fra 24syv

Den 34-årige journalist har siden sommeren 2011 arbejdet på Radio24syv, hvor hun har været med i hele opstarten af kanalen, og i dag er Inga Juul Vind magasinchef med ansvar for en lang række af radioens nyhedsmagasiner.

DR Syd, der har redaktioner i Aabenraa og Esbjerg, bliver hun redaktionschef for cirka 30 medarbejdere. Kerneproduktet for DR Syd er de regionale udsendelser på P4, men der bliver også produceret nyheder til for eksempel Radioavisen, TV-Avisen og dr.dk, ligesom DR Syd laver programmer til andre af DRs platforme.

Skarp og ambitiøs

- Vi glæder os til at få Inga Juul Vind på chefholdet i DR Danmark. Hun er en skarp og ambitiøs journalist, et energisk og kreativt radiomenneske og en dygtig og målrettet chef. Hun bliver uden tvivl en gevinst for DR Syd, siger den konstituerede direktør for DR Danmark, Per Krogh Simonsen.

Gøre sønderjyske historier endnu mere synlige

Selv siger Inga Juul Vind, at hun er stolt over og glad for at få lov til at stå i spidsen for DR Syd.

- DR Syd har stærke traditioner for at fortælle nærværende journalistiske historier, og som landsdel rummer Syd- og Sønderjylland et stort potentiale for at dyrke den regionale journalistik, siger hun.

Stort privilegium

Den kommende redaktionschef tilføjer, at hun glæder sig til at lære både distriktet og alle de dygtige medarbejdere på DR Syd at kende.

- Det er et stort privilegium at få lov til - sammen med dem - at udvikle den regionale nyhedsjournalistik, så historierne fra Syd- og Sønderjylland bliver endnu mere synlige - både regionalt og nationalt, siger Inga Juul Vind.

Hun er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i Aarhus i 2003, og i DR-regi har Inga Juul Vind tidligere arbejdet på P3 Nyheder og Radioavisen fra 2003-2006 og som redaktør på P1 Morgen fra 2009-2011. Fra 2006-2008 var Inga Juul Vind redaktør på TV 2 Radio, og senest har hun altså været magasinchef på Radio24syv.

Tidligere chef bliver menig

I det nye job bliver Inga Juul Vind også chef for den hidtidige redaktionschef på DR Syd, Anette Johnsen. Efter seks år på posten har hun ønsket at blive menig journalist på DR Syd igen, og mange syd- og sønderjyder vil blandt andet kende Anette Johnsen som morgenvært. Noget, hun også har holdt fast i at være, mens hun var redaktionschef, og som hun fortsætter med.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk