Ny forstander efter ballade på efterskole: Der vil blive holdt øje med mig

Peter Bruhn Jepsen er ny forstander på sportsefterskole, der har været i massiv modvind.

Det er ham her, Peter Bruhn Jepsen, der er ny forstander på sportsefterskolen SINE i Sønderjylland. Skolen var meget omtalt i medierne i sidste skoleår efter adskillige dårlige sager med skolens daværende forstander. (Foto: Ulrik Bang- DR Syd)

"Forstander begik grove fejl" - "ballade koster forstanderpar jobbet" og "seks elever sendt på natlig straffeekspedition".

Det var nogle af de overskrifter sportsefterskolen SINE i Løgumkloster i Sønderjylland trak i løbet af sidste skoleår.

Sagerne om rejsebureauvirksomhed og straf af elever endte med at blive et farvel til forstander-parret. Og som om det ikke var nok, så blev 14 elever i juni måned bortvist fra skolen, efter at det blev afsløret, at de havde drukket alkohol.

Holdt øje med mig

Den nye forstander på sportsefterskolen er Peter Bruhn Jepsen. Han har gennem de seneste syv år været forstander på en sportsefterskole i Nordsjælland, og han ved godt, at der vil blive holdt grundigt øje med hans arbejde efter al balladen i sidste skoleår.

- Forældrene skal jo stille nogle krav til den skole, som de har valgt. Så jeg er helt med på, at der bliver holdt et vågent øje med mig, siger Peter Bruhn Jepsen.

Han forklarer, at nu handler det om at komme godt i gang med det nye skoleår.

- I første omgang er det lidt svært at forholde sig til den ballade, der har været, men nu starter vi på en frisk. Nu er det mig, der er blevet valgt til at overtage det job, så det ser jeg frem til. Jeg glæder mig til det, siger han.

Flere elever er kommet til

Han bedyrer også, at balladen i sidste skoleår ikke er noget, der fylder på skolen længere.

- Det er ikke noget, der fylder mere. De møder, jeg har haft med bestyrelsen og lærerne, der er det ikke et tema længere, fortæller Peter Bruhn Jepsen.

Selvom der har været meget ballade omkring skolen, og der blev rejst massiv kritik i sidste skoleår, så har al virakken ikke skræmt nye elever væk. Den 3. august begynder der 242 elever på skolen.

- Episoderne sidste år har ikke haft nogen negativ indvirkning på elevoptaget. Faktisk starter der 40 elever mere end på samme tidspunkt sidste år.

Den nye forstander siger, at der kommer flere nye både faglige og sportslige tiltag på skolen.

Facebook
Twitter