Ny hundelov: Ventetid bag tremmer kan skade hunde

Politikerne vil sikre hunde mod uretmæssige aflivninger, men det kan gå ud over dyrevelfærden, lyder advarslen. Ankemuligheden kan trække sagen ud i op til et år, og det skader hundene.

Det er vigtigt at sikre familiehunde som denne labrador mod lang ventetid i internater, mener dyrlæger og Dyrenes Beskyttelse (Foto: Thomas Hougaard © DR København)

Hvis politiet dømmer ens hund til aflivning, skal man fremover have mulighed for at anke afgørelsen.

Det har et flertal uden om regeringspartierne Socialdemokratiet og Radikale Venstre blevet enige om.

Men forslaget møder kritik, for man risikerer nemlig, at hundene kommer til at sidde længe på internater, mens de afventer deres afgørelse.

Traumatiserende oplevelse for en familiehund

Tiden i internat kan give problemer, for hunde har brug for opmærksomhed og faste rutiner i hverdagen for at trives, fortæller Jens Jokkumsen, der er projektleder for familiedyr i Dyrenes Beskyttelse:

- Det er problematisk, hvis en hund kan komme til at sidde i pension i flere måneder, måske helt op til et år, mens sagen kører, mener han.

Den holdning bakkes op af Dyrlægeforeningen:

- En hund har ikke godt af at sidde langt tid i bure uden menneskelig kontakt. Ejerne risikerer derved at få en psykisk skadet hund tilbage, siger formand for Dyrlægeforeningens sektion for hund, kat og smådyr og dyrlæge i Sønderborg, Karina Ryborg.

Både retssikkerhed og dyrevelfærd tænkes ind

Forholdt til kritikken svarer Charlotte Dyremose fra Det Konservative Folkeparti:

- Det skal selvfølgelig ikke ende med, at en masse hunde sidder i internat i lang tid. Det har ingen glæde af. Men der er ikke ret meget retssamfund over, at man kan aflive en hund og efterfølgende finde ud af, at det var en fejldom.

Hun henviser til, at den ansvarlige minister, fødevareminister Dan Jørgensen (S), vil have politiet til at prioritere sager, hvor dyr bliver interneret.

Den endelige nye udgave af hundeloven forventes at blive præsenteret inden Folketinget går på sommerferie

Facebook
Twitter