Nyt hold hjemmeværnsfolk skal uddannes til grænsebevogtning

Der er brug for udskiftning blandt hjemmeværnsfolkene ved grænsen.

Hjemmeværnsfolkene, der skal arbejde med grænsekontrol, skal blandt andet lære at kontrollere trafikken, pas og papirer. (Foto: claus fisker © Scanpix)

Der er snart afløsning på vej for de hjemmeværnsfolk, der siden juni 2016 har hjulpet politiet med kontrol ved de danske grænseovergange.

I august bliver der afholdt et kursus for hjemmeværnsfolk, der er interesserede i arbejdet ved grænserne, så de nuværende kan blive udskiftet.

Indtil videre er det gået fint med at rekruttere kursusdeltagere. Det fortæller seniorsergent Finn Højland.

- På nuværende tidspunkt har vi omkring 40 tilmeldte, så der har været en rimelig interesse, siger han.

Det er ikke alle, der kan blive en del af holdet ved grænsen. Der er nogle forudsætninger, der skal være på plads, siger Finn Højland.

- Man skal have gennemført hjemmeværnets uddannelse, og så skal man have en ren straffeattest, fortæller han.

Kurset, der tager en uge, skal foregå på Ryes Kaserne i Fredericia. Der er ansøgningsfrist i midten af august.

Kurset skal give hjemmeværnsfolkene de rette kompetencer til at assistere politiet ved grænseovergangene. Kursusdeltagerne skal blandt andet lære at kontrollere trafikken, pas og papirer.

I juni 2016, hvor hjemmeværnet også rekrutterede folk til opgaverne ved grænsen, var der en stor interesse, og hjemmeværnet oprettede i den forbindelse ventelister.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på syd@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.