Nyt samarbejde skal bremse hæleri

Kampagne skal få privatpersoner til at tænke sig om en ekstra gang.

På kampagnens hjemmeside stop-e-hæleri.dk kan du læse, hvad du kan gøre for at undgå at blive hæler. (Foto: Jonas Vandall Ørtvig © Scanpix)

Tænk dig om, når du køber møbler, elektronik eller smykker på nettet. Der er nemlig risiko for at få en plettet straffeattest.

Det budskab forsøger Syd- og Sønderjyllands Politi og Esbjerg Kommune at udbrede i en ny kampagne.

Alt for mange tænker sig nemlig ikke om, når de køber en vare billigt af en anden privatperson, lyder det fra politiet.

Specialkonsulent ved Syd- og Sønderjyllands Politi Christian Østergaard siger.

- Vi vil blive ved med at se indbrud, så længe der er nogen, der køber stjålne varer. Så hvis vi for alvor skal have sat en kæp i hjulet for indbrudstyve, så skal vi have stoppet hæleri, siger han.

To procent af danskerne har en mistanke om, at de har købt hælervarer. Den mistanke bør alene være nok til, at man dropper handlen, lyder opfordringen fra politiet.

- Hvis et tilbud virker for godt til at være sandt, så skal alle alarmklokker bimle og bamle, og man skal sørge for at holde sig langt væk, siger Christian Østergaard.

På kampagnens hjemmeside stop-e-hæleri.dk kan du læse, hvad du kan gøre for at undgå at blive hæler.

Hæleri straffes i dag ligeså hårdt som tyveri, og politiet anslår, at der er mindst et tilfælde af hæleri for hvert indbrud.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på syd@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.