Nyt stof kan bekæmpe MRSA billigere

Kampen mod MRSA har fået et nyt og billigere stof, der kan gøre MRSA følsom overfor penicillin igen.

Hjælpestoffet JEK47 kan gøre MRSA følsom overfor almindelig penicillin, som MRSA normalt er resistent overfor.

En sønderjysk opfindelse vil gøre det billigere og nemmere at behandle det stigende antal danskere, der er smittet med den resistente svinebakterie MRSA.

Opfindelsen er en behandlingsmetode med et præperat, der vil gøre multiresistente bakterier følsomme over for almindelig antibiotika igen, siger seniorforsker Jette Kristiansen fra Egernsund.

- Det er et gammelt lægemiddel, vi har rengjort, så vi har fået et stof frem, vi kan bruge til at bekæmpe resistens i bakterierne med.

Prisen på præperat er vigtig

Seniorforsker Jette Kristiansen har sammen med to andre forskere, forsket i projektet i 25 år. Nu har de fået patent på præperatet JEK47, og afventer en godkendelse fra sundhedsstyrelsen før det kan lanceres.

Det nye præperat eller hjælpestof er en billigere løsning end de meget dyre metoder, der ellers findes til at bekæmpe resistens, siger professor i mikrobiologi Hans Jørn Kolmos.

Prisen er en vigtig del af den nye behandlingsmetode, fortæller professoren.

- Stofferne kan igen gøre stafylokokpenicillin brugbar overfor MRSA-bakterierne og det vil er en god udvikling. For vi har gode erfaringer stafylokokpenicillin og så er det væsentlig billigere at behandle med almindelig stafylokokpenicillin end de alternative præperater, vi ellers må ty til, siger professor Hans Jørn Kolmos.

Hjælpestoffet JEK47 ventes at være på markedet i løbet af et til to år.

Facebook
Twitter