Ønske fra myndighederne: Hold øje med sumpbævere og signalkrebs

Miljø- og Fødevareministeriet vil gerne have private til at rapportere, hvis de ser invasive arter.

Det er blandt andet signalkrebsen, som myndighederne gerne vil have hjælp til at kortlægge udbredelsen af. (© Dansk center for Vildlaks)

Støder du på en sumpbæver, en signalkrebs eller en amerikansk skarveand på din gåtur, så kan du nu hjælpe myndighederne med at kortlægge arterne, der alle er betegnet som invasive.

Det kan du gøre via mobiltelefonen på en ny indberetningsportal, som Miljø- og Fødevareministeriet har oprettet.

Det er vigtigt for myndighederne at få et overblik over de dyr og planter, der ikke hører naturligt til i den danske natur. Det forklarer Helene Nygaard Hvid, der er biolog i Styrelsen for Vand og Naturforvaltning.

- Nogle arter er måske allerede så udbredte, at løbet er kørt, mens det godt kan betale sig at gøre en indsats ved andre arter, fortæller hun.

Miljø- og Fødevareministeriet vil bruge indberetningerne til at vurdere, hvordan man bedst kan tilrettelægge en indsats, der skal bekæmpe udbredelsen af arterne.

Danmark bruger årligt omkring én milliard kroner på at bekæmpe invasive arter. Samlet i EU koster kampen mindst 150 milliarder om året.

Du kan læse mere på invasive-arter.dk, hvor du altså også kan indberette de invasive dyr og planter, du møder på din vej.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk