OL-guldvinderen Jesper Bank: Frederik havde nået verdenstoppen i sejlads

Havde kronprinsen satset på sejlsport, var han havnet i verdenseliten, mener sejlerlegenden Jesper Bank.

Kronprins Frederik har meget store evner som sejler, siger den dobbelte OL-guldvinder Jesper Bank. Her ses de to, da de sammen sejlede Nations Cup i 2013. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Kronprins Frederik havde talenterne til at nå verdenseliten inden for sejlads.

Sådan lyder det fra sejlsportslegenden og den dobbelte OL-guldvinder Jesper Bank, som flere gange har sejlet med kronprinsen, der fylder 50 år.

Udover at være en meget dygtig sejler, er kronprinsen også et fantastisk mennesker, lyder det fra den dobbelte OL-guldvinder Jesper Bank. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

- Jeg tør godt garantere, at havde kronprinsen haft lyst og mulighed for at dygtiggøre sig i sejlsport, så var han kommet på verdensklasseniveau. Han havde sikkert været en legende i dag, hvis det var det, han havde valgt at kaste sin flid og fokus på, siger Jesper Bank.

Jesper Bank lærte af kronprinsen

Jesper Bank har selv vundet guld i soling ved de olympiske lege i Barcelona i 1992 og i Sydney i 2000, og han har sejlet sammen med kronprins Frederik til Royal Matchrace i 2004 som en del af begivenhederne op til bryluppet mellem kronprins Frederik og kronprinsesse Mary.

De har også sejlet sammen til DM i drage og til Nations Cup. Jens Bank har dyb af respekt for Kronprins Frederiks evner på vandet, og faktisk har han lært en del af kronprinsen.

Kronprins Frederik stod ved roret i matchrace ved Nations Cup i 2013 sammen med den dobbelte OL-guldvinder Jesper Bank. Jesper Bank har lært en del af kronprinsen, mens de har sejlet sammen. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

- Han har kunnet lære mig noget om at kommunikere, og hvordan omgangstonen skal være på en besætning. Det har jeg virkelig kunnet tage med mig derfra. Når han udtaler sig på en sejlbåd, så er det i en meget positiv ånd, siger Jesper Bank.

Kronprinsen skuffet over nederlag til Mary

Jesper Bank er også meget imponeret over kronprinsen som person.

- Han er et fantastisk menneske. Kronprinsen er utrolig intelligent. Enten så er han bare godt veluddannet som leder, eller også er han en født leder. Han er et meget givende menneske, siger Jesper Bank.

Jesper Bank husker særligt en situation, som viser noget om kronprins Frederiks dedikation for sejlads. Vi skal tilbage til 2004, hvor de sejlede Royal Matchrace.

Ifølge Jesper Bank så var kronprins Frederik meget skuffet, da han han tabte til kronprinsessen i Royal Matchrace i 2004 lige inden deres bryllup. (Foto: Jørgen jessen © Scanpix)

- Vi tabte jo Royal Match-duellen, hvor kronprinsesse Mary sejlede med en australsk sejllerlegende. Og det var umuligt for Frederik at skjule sin skuffelse over, at vi tabte til hans kommende hustru, siger Jens Bank og fortsætter:

- Han kunne simpelthen ikke holde sin skuffelse tilbage. Det var en kæmpe skuffelse for ham. Det smilede jeg lidt af. For det viser, at der sidder et rigtig godt konkurrencegen i vores kommende konge, siger Jesper Bank.

Facebook
Twitter