Olie Gas Danmark: Tusindvis af arbejdspladser er i spil

Hvis Tyra-feltet i Nordsøen lukkes ned, kan det koste tusindvis af arbejdspladser, lyder vurderingen.

Olie Gas Danmark kigger med dystre miner på fremtiden, efter at Mærsk Oil har stillet i udsigt, at man måske lukker ned for Tyra-feltet i Nordsøen. (Foto: Tom Ingvardsen/Mærsk Olie og Ga © Scanpix)

De tabte arbejdspladser skal ikke tælles i hundreder, men i tusinder af mistede jobs i Esbjerg, hvis Mærsk Oil gør alvor af at lukke ned for Tyra-feltet på Nordsøen.

Det vurderer direktøren for brancheorganisationen Olie Gas Danmark, Martin Næsby.

Han sidder med ved bordet i Energistyrelsens arbejdsgruppe, der skal lave regeringens "Nordsøstrategi".

- Det er en meget kritisk udmelding, vi har hørt, og hvis det bliver til en realitet, så får det store konsekvenser for statskassen og for den danske energiforsyning. Og det er mange tusinde job i den store industriklynge, der er i Esbjerg især, som vil blive hårdt ramt af det her, fortæller han.

Tyrafeltet i Nordsøen er Danmarks største og ældste gasfelt.

Alene på platformene Tyra Øst og Vest arbejder 500 mand, men Tyra-feltet er samtidig fordelingsplatform, hvor gassen fra alle de danske installationer sendes igennem på vej mod land.

Tyra synker, og det vil koste op mod 30 milliarder kroner at renovere. To ting er i spil, og det er det tekniske og det økonomiske.

- Som det ser ud nu, har Mærsk meldt ud, at det ikke kan betale sig at investere i Tyra. Og derfor skal vi kigge på, hvordan vi kan gøre det attraktivt både for staten og for olieselskaberne, siger Martin Næsby.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk