Omfattende Carl Holst-efterforskning trækker ud

Politiets efterforskning af Carl Holst-sagen kommer til at tage mange måneder endnu.

Carl Holst måtte træde tilbage som forsvarsminister 29. september sidste år efter en række dårlige sager. (Foto: Claus bech © Scanpix)

Politiets efterforskning af sagen mod tidligere forsvarsminister og regionsrådsformand i Region Syddanmark, Carl Holst, bliver langvarig.

Den komplicerede sag er nemlig langt fra at være færdigundersøgt, erkender politiinspektør ved Sydøstjyllands Politi, Steen Edeling.

- Det er meget svært at sige noget sikkert om, men det står klart, at sagen ikke vil være belyst inden for få måneder, siger han.

Det var Regionsrådet, som i november valgte at politianmelde Carl Holst på baggrund af en rapport fra Statsforvaltningen og en undersøgelse fra advokatfirmaet Kromann Reumert.

Her var en række kritisable forhold blevet belyst. Blandt andet, at Christian Ingemann Nielsen, der var kommunikationsansat i et projekt i regionen angiveligt skulle have haft en central rolle i Carl Holsts kamp for at blive valgt til Folketinget. Sagens alvor og store mængder af materiale gør efterforskningen vanskelig.

- Sagen har en stor offentlig bevågenhed. Vi skal se det materiale, vi nu har fået indsamlet igennem, og så vurdere, om vi skal have indsamlet endnu mere, siger politiinspektør ved Sydøstjyllands Politi, Steen Edeling.

Politianmeldelsen mod Carl Holst fik den konsekvens, at Venstrepolitikeren i slutningen af november bad om orlov fra Folketinget.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på syd@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.