Omstrejfende berberabe spøger igen

Efter flere ugers stilhed er der nu livstegn fra Blåvand Zoos undslupne berberabe.

Aben blev i slutningen af januar spottet på dette hustag i Blåvand. Nu er den set igen kort derfra. (Foto: Ole Pedersen © Ole Pedersen)

Den tre-årige berberabe, der i slutningen af januar stak af fra Blåvand Zoo, er fortsat på springtur.

I begyndelsen blev Blåvand Zoo kimet ned af folk, der havde set flugtaben, men så blev der stille - lige indtil lørdag eftermiddag, hvor en dansk familie så aben blot 800 meter fra Blåvand Zoo.

Zoo-ejer Hans Hestbech var ellers lige ved at opgive håbet:

- De sidste 14 dage har vi hverken selv set den eller hørt fra andre. Men så fortalte familien, at de havde set den næsten samme sted, som vi selv så den. Så nu tror vi igen på, at vi finder den, siger Hans Hestbech.

I første omgang sætter Hans Hestbech nu vildtkameraer op for at finde ud af, om det virkelig er aben, der spøger. Er det tilfældet, så vil den abeløse zoo-ejer genoptage jagten på berberen, som han vil forsøge at lokke tilbage med en livret:

- Vi vil prøve at fodre den hjem. Den skal have bananer og jordnødder - det er det, den bedst kan lide. Vi skal gerne have lokket den hele vejen hjem til de store grantræer, der omgiver abernes bur i parken, og så håber vi på, den hopper ned af sig selv, siger Hans Hestbech.

Lykkes det at få den omstrejfende abe hjem igen, vil zoo-ejeren holde et ekstra vågent øje med aben, da den formentlig flygtede, fordi den var blevet udstødt af flokken.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på syd@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.