P-vagt: Ingen overfald i tre måneder

Brian Valentin er en glad P-vagt, nu afskrækkes voldsmænd ved synet af hans kamera.

P-vagt Brian Valentin blev tidligere truet med vold flere gange om måneden. (Foto: Brian Valentin © Brian Valentin)

Nu skal det være slut med overfald på P-vagter.

I blandt andet Sønderborg er alle P-vagterne nu blevet udstyret med kamera og overfaldsalarm, så politiet kan tilkaldes og der optages beviser, som så kan bruges i retten.

Brian Valentin er P-vagt i Sønderborg, og han er meget glad for, at de nu har både kameraer og overfaldsalarmer på sig hele tiden.

- Det betyder meget for arbejdsglæden, at man nu føler sig tryg. Vi kan mærke, at folk lige tænker sig om en ekstra gang, når de ser, at der er et kamera, siger han.

P-vagter med kamera og alarm har alle et skilt på uniformen, som oplyser om, at de bærer kamera og optager lyd, så alle kan se det, og det har en præventiv effekt.

P-vagterne oplever jævnligt at blive truet med tæsk på stedet eller med at blive opsøgt senere og udsat for vold på egen bopæl, eller hvis de viser sig i byen igen.

- Hvis vi oplever noget ubehageligt, kan vi nu trykke på vores overfaldsalarm, og så kan de på centralen høre med på den samtale, der er i gang. Samtidig vil der blive optaget både lyd og billeder og det bliver gemt, så det kan bruges i retten senere, fortæller Brian Valentin.

Den nye ordning har givet Brian Valentin og de andre vagter mere ro i sjælen og de går gladere på arbejde nu.

- Før vi fik alarm og kamera, var jeg udsat for voldstrusler et par gange om måneden, men de seneste tre måneder, hvor jeg har haft kameraet, er der ikke sket noget overhovedet, afslutter Brian Valentin.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på syd@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.