Par advarede om vand på Taulov-motorvej

Kærestepar advarede om vand på motorvejen, men følte sig ikke taget alvorligt.

Søndag den 27. december var Taulov-motorvejen spærret i begge retninger. Et kærestepar havde forsøgt at advare, men følte sig ikke taget alvorligt. (Foto: Frank Cilius © Scanpix)

Politiet og Vejdirektoratet var ligeglade med en anmeldelse af den sø af vand, der havde samlet sig på Taulovmotorvejen som konsekvens af weekendens voldsomme regnvejr.

Det var i hvert fald det indtryk, Line Risager Thuesens fik, da hun og hendes kæreste henvendte sig, efter at de selv var ved at køre galt på netop den strækning.

Line Risager Thuesen og hendes kæreste var på vej fra København hjem på juleferie på Als. På motorvejen ved Taulov var det lige ved at gå galt.

- Vi kører under en motorvejsbro, hvor der ligger store mængder vand. Jeg mister fuldstændig kontrollen over bilen, da jeg kører ned i den sø. Det er kun i sidste øjeblik, jeg får rettet op og hevet bilen over i den anden vejbane, som heldigvis er fri, fortæller Line Risager Thuesen.

Da parret ringede til politiet for at advare om de store mængder af vand på vejen, blev de stillet videre adskillige gange, inden de endte ved Vejdirektoratet.

- Her siger man bare: "Ja ja, der er jo meget vand". Med sådan en lidt hånlig og irriteret stemme, fortæller Line Risager Thuesen. - Vi siger så, at vi bare synes, vi ville advare. "Ja, ja", siger de bare. Og så er den samtale ligesom slut, refererer Line Risager Thuesen.

Hos Vejdirektoratet beklager områdechef Charlotte Vithen den oplevelse, parret fra Als har haft.

- Vi har taget opkaldet alvorligt, og det er beklageligt, at vi ikke siger til hende, at vi er opmærksomme på problemet, siger Charlotte Vithen.

Hun oplyser, at Vejdirektoratet på det tidspunkt allerede var i gang med at iværksætte en indsats.

Alligevel nåede der at ske to uheld på strækningen, inden den i sidste ende blev spærret for videre færdsel.

Charlotte Vithen kan ikke sige, hvorfor motorvejen ikke blev spærret øjeblikkeligt, da Line Risager Thuesen og hendes kæreste ringede med deres advarsel. Men hun understreger, at alle opkald fra trafikanter er meget værdifulde for Vejdirektoratet.

- Det er selvfølgelig rigtig beklageligt, at de oplever, at vi ikke lytter til dem. Men der er vi altså i fuld gang med at løse den opgave, som vi står overfor, siger Charlotte Vithen.

Motorvejen ved Taulov var spærret i begge retninger hele søndag den 27. december.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter