Plejehjemsbeboere tramper i pedalerne for at vinde alternativt VM

Cykelhold dyster om at cykle flest virtuelle kilometer på en særligt indrettet motionscykel.

Den næste måneds tid bliver der for alvor trampet i pedalerne på tre plejehjem i Aabenraa Kommune. Her deltager nogle af beboerne nemlig i "cykel-VM" for plejehjem.

Det går ud på at cykle så mange virtuelle kilometer som muligt på en særlig indrettet motionscykel.

Beboerne kan sidde ned i en behagelig stol og enten bruge arme eller ben til at cykle. Motionscyklen er knyttet til en skærm, hvor beboerne kan se film fra forskellige kendte og ukendte områder, som de får fart i pedalerne.

Én af cykelrytterne er Marie Holm Nielsen, der bor på Bovrup Plejehjem.

- Jeg har altid cyklet, og jeg kan lide at cykle, så det her er fint at være med til. Men jeg har nu også min rigtige cykel, som jeg stadig cykler på, siger hun.

Det giver beboerne rigtig meget at komme op på motionscyklen. Det fortæller Betina Dyrby Hansen, der er aktivitetsmedarbejder på Grønningen Plejehjem.

- Der er noget genkendelse, og de kan fortælle historier om de steder, vi "cykler" hen. Derudover er motion altid godt, og vi ser folk, der har gået med rollator, der pludselig kan lade den stå, fordi de kommer i bedre form, siger hun.

Holdene skal cykle så mange kilometer som muligt fra den 21. august og frem til den 1. oktober. Medarbejderne på plejehjemmene kan også cykle med, men deres kilometer bliver ikke registreret.

Plejehjemmene i Aabenraa Kommune dyster mod andre plejehjem i Danmark, Norge, Sverige og Island.

Rytterne blev sendt "afsted" ved et arrangement på plejehjemmet Grønningen i går. Se, hvordan det foregik i videoen ovenfor.