Plejepersonale uddannes i at tale om sex

Sex og Samfund mener personalet skal kunne rådgive de ældre i, hvordan de kan have et seksualliv.

I Haderslev Kommune har man gode erfaringer med at lære plejepersonalet at tale om sex. Arkivfoto: Tommy Kofoed/Scanpix 2016 (Foto: Tommy Kofoed © Scanpix)

Ældre på plejehjemmene skal have mulighed for at tale om sex med personalet.

Hvis den ældre for eksempel har astma eller kræft, så kan sex være med til at øge livskvaliteten hos de ældre.

Derfor afholder Sex og Samfund kurser rundt om i kommunerne, hvor de blandt andet uddanner plejepersonale i at tale om sex.

Det fortæller Morten Emmerik Wøldike, der er projektleder i Sex og Samfund:

- Plejepersonalet skal spørge ind til, om der er noget man kan hjælpe med. Det kan både være rådgivning eller praktisk hjælp til, hvordan man kan have det seksualliv man ønsker, siger han.

Ifølge Morten Emmerik Wøldike så interesserer kommunerne sig meget for emnet, og Sex og Samfund oplever en stor efterspørgsel efter kurset.

En af de kommuner, der har haft besøg af Sex og Samfund er Haderslev Kommune.

Social- og sundhedsassistent ved Bregnbjerglunden Dagcenter i Vojens, Lisbeth Pedersen, deltog på kurset.

Hun synes, der er brug for sådan et kursus. Der er også flere af hendes kollegaer, som nu spørger hende til råds om, hvordan de kan snakke om sex med beboerne.

- Man skal nedbryde de fordomme, der kan være i personalegrupperne, så man kan komme i dialog med de ældre om sex, siger hun.

Udover Haderslev Kommune har Sex og Samfund indtil videre holdt kurser i København, Frederiksberg, Langeland, Thisted, Næstved og Aalborg kommuner.