Politi: Fotovogne stjæler ikke ressourcer

Bemandingen af politiets nye fotovogne bliver ikke taget fra andre indsatsområder.

Du skal ikke frygte, at politiets nye fotovogne trækker en masse politibetjente væk fra andre indsatsområder. (Foto: © Signe Vestergaard- DR Syd)

Politiets mange nye fotovogne er til debat i øjeblikket. FDM mener, det er en pengemaskine, mens politiet selv siger, at det handler om at nedbringe antallet af trafikdræbte.

Og så er der dem, der er bange for, at 75 nye fotovogne på landsplan vil tage ressourcer fra andre ting eksempelvis den arbejdsstyrke, der skal rykke ud til hjemmerøverier.

Men det kommer ikke til at ske. For der er ansat ekstra betjente i forbindelse med tilførslen af de nye fotovogne. Det siger Rigspolitiets centerchef Frank Mathiesen.

- I forbindelse med at vi på landsplan har fået 75 nye fotovogne, så er der også blevet ansat et tilsvarende antal betjente. Så det kommer ikke til at gå ud over andre af politiets opgaver, at de mange nye fotovogne skal bemandes, siger Frank Mathiesen.

Advarer bilisterne

Når de 100 hundrede fotovogne landet over i fremtiden skal blitze trafikanter, der kører for stærkt på de danske veje, så sker det i nogle tilfælde, efter at politiet i forvejen har advaret bilister om, hvor fotovognene befinder sig.

- Vores overordnede strategi er jo, at vi vil have farten ned, for det giver færre dræbte. De enkelte politikredse vurderer selv, hvor det giver bedst mening at stille bilerne. Og de vurderer også selv, om effekten er bedst, hvis man offentligt meddeler, hvor bilerne holder, siger Frank Mathiesen.