Politiassistent knytter armbånd for at støtte sårede kollegaer

Henrik Schnell har samlet cirka 115.000 kroner ind ved at sælge hjemmelavede armbånd.

Der har været stor efterspørgsel efter Henrik Schnells armbånd, som han laver for at samle penge ind til sårede kollegaer. (Foto: Andreas Sjølund Pedersen © dr)

Spisebordet hjemme hos Henrik Schnell flyder med ruller af snor, nåle, hængsler og lightere.

Han har travlt med at knytte det ene armbånd efter det andet, når han har fri fra sit job som politiassistent i Esbjerg.

Armbåndene sælger han for at samle penge ind til to kollegaer, der blev såret i forbindelse med skyderiet på Christiania. Den ene betjent blev skudt i hovedet, mens den anden blev skudt i benet.

- Når sådan noget frygteligt sker, så er det frustrerende at sidde så langt væk og ikke kunne gøre noget. Jeg havde mest af alt lyst til at hoppe ind i en patruljevogn og køre til København, fortæller Henrik Schnell.

Det var da også behovet for at hjælpe og gøre en forskel, der fik Henrik Schnell til at sige ja, da to kollegaer spurgte, om han ville donere pengene fra de armbånd, han i forvejen lavede, til de to betjente og deres familier.

- Jeg ville selvfølgelig gerne bidrage med det, jeg kunne. Det er fedt, at vi er der for hinanden som kollegaer. Vi har en stor holdånd, og den bliver kun forstærket af voldsomme hændelser, som den her, siger han.

Idéen med armbåndene opstod, fordi Henrik Schnell gerne ville gøre noget for at hjælpe, selvom han sidder i Esbjerg, og skyderiet skete i København. (Foto: Andreas Sjølund Pedersen © dr)

Salget af armbånd er gået over al forventning. Henrik Schnell har nu samlet cirka 115.000 kroner ind.

Allerede den første aften, tikkede der 70 ordrer ind, og lavede Henrik Schnell fire armbånd, så tikkede, der ti nye bestillinger ind i mellemtiden. Sådan blev det bare ved, fortæller han:

- Vi har haft rigtig travlt. Vi er nærmest blevet rendt over ende, men det betyder simpelthen bare så meget, at folk bakker op om det her projekt. Det er mega fedt, at mærke den støtte fra befolkningen.

Henrik Schnell er ikke den eneste, der vil hjælpe de sårede betjente. Det vil Justitsminister Søren Pind og Rigspolitiet også.

Begge mener, at reglerne og praksis for, hvordan hårdt sårede betjente og deres familier bedst muligt bliver hjulpet videre, er for uklare. Derfor er de ved at undersøge, hvordan man kan hjælpe sårede betjente bedre.

Henrik Schnell bruger mange timer i weekenden på at lave armbåndene, som der har været overvældende stor efterspørgsel efter. (Foto: Andreas Sjølund Pedersen © dr)

Det er også på tide, at der bliver kigget på området, mener Henrik Schnell.

- Det giver en tryghed, at man ved, man kan få hjælp til at blive samlet op igen, hvis man kommer ud for noget voldsomt. Vi bruger allerede hinanden rigtig meget, men det er ikke altid nok, siger han.

Henrik Schnell håber, at de 115.000 kroner, som han har samlet ind, vil kunne gøre en forskel for betjentene og deres familier.

- Forhåbentligt kan det gøre det lettere at få hverdagen til at hænge sammen. Om pengene bliver brugt på psykologhjælp eller en udflugt med familien, er jeg sådan set ligeglad med, siger han.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på syd@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.