Politiet ransager bandekvarter: 25 anholdt i stor aktion

Politiet har gennemført en større ransagnings- og anholdelsesaktion i Esbjerg.

Syd- og Sønderjyllands Politi har sammen med specialenheden Særlig Efterforskning Vest anholdt 25 mænd i Kvaglund nordøst for Esbjerg. (Foto: henning Bagger © Henning Bagger)

Politiet har i dag anholdt 25 mænd fra bandemiljøet i Esbjerg.

Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Anholdelserne var led i en planlagt aktion mod udvalgte adresser i byen.

Politiets regionale efterforskningsenhed Særlig Efterforskning Vest har gennem den seneste tid efterforsket den organiserede hashhandel i Esbjerg-området. Og det er altså det, der har ført til aktionen i dag.

Politidirektør Jørgen Meyer er tilfreds med aktionen i dag og fortæller, at anholdelserne er meget positive for Esbjerg.

- Politiets mål er at skaffe ro og tryghed i byen. Jeg tror, at borgerne kan mærke, at vi er meget meget tæt på et normalt billede i Esbjerg igen.

Tilfreds borgmester

Byens borgmester, Jesper Frost (V), er også tilfreds med dagens aktion i Esbjerg.

- Det glæder mig, at der med den store aktion i dag har kunnet tages endnu et skridt i forhold til at gøre bandelivet svært for de to grupperinger, siger han.

Aktionen fandt primært sted i området ved Kvaglund nordøst for Esbjerg. Her ransagede politiet 31 adresser og anholdt mænd i alderen 16 til 31 år.

Siden september 2017 har de to bander ifølge Syd- og Sønderjyllands Politi kæmpet om at styre hashhandlen i Esbjerg og omegn, men efterhånden er krigen også begyndt at handle om hårdere narkotika.

Konflikten har ført til skudepisoder, flere knivoverfald og en række masseslagsmål på åben gade.

I august 2018 blev der indført en visitationszone i Esbjerg by. Frem til den 17. december, hvor den blev ophævet, resulterede den i blandt andet 19 våbenlovssager, 8 knivlovsager, 77 sager vedrørende lov om euforiserende stoffer og 20 færdselssager.

Facebook
Twitter