Politiker i Sønderborg hacket og snydt for 200.000 kroner

Lokalpolitikeren Peter Hansen fra Sønderborg var for nylig udsat for et større hackerangreb i en af sine virksomheder. Han kalder angrebet dybt udspekuleret.

Tre måneders overvågning, en konto i Polen og forfalsket brevpapir.

Det var bare nogle af ingredienserne, da Venstrepolitiker Peter Hansen fra Sønderborg for nylig var udsat for hackerangreb i en af sine virksomheder.

Det kostede virksomheden 200.000 kroner i lærepenge, og Peter Hansen ærgrer sig.

- Vi er en eksportvirksomhed og har set mange forsøg på it-snyd gennem årene, så vi troede, vi havde styr på det. Men det her er dybt udspekuleret, siger Peter Hansen.

Vi har fået nyt kontonummer

Forbrydelsen skete ved, at hackere fik adgang til firmaets mailserver og i tre måneder overvågede al mailkorrespondance til og fra virksomheden.

Hackerne udgav sig derefter for at være en af virksomhedens mangeårige polske forretningsforbindelser og skrev i en mail, at de havde fået nyt kontonummer.

Da Peter Hansen bad om at få det nye kontonummer bekræftet på virksomhedens brevpapir, fik han et brev, der lignede den ægte vare.

Sendte gladeligt pengene af sted

- Og så sendte vores bogholder jo gladelig pengene af sted, fortæller Peter Hansen.

På den måde mistede firmaet i Sønderborg 200.000 kroner.

- Vi troede, det var polakkerne, der var ved at snyde os. Men vi fandt hurtigt ud af, at det var vores eget system, den var galt med, siger Peter Hansen.

Målrettet aktion

Dagen efter modtog firmaet i Sønderborg nemlig en henvendelse fra en kunde i Yemen, der skulle betale 55.000 dollars til Peter Hansens firma. Kunden havde netop modtaget en mail - angiveligt fra det danske firma - om at man havde fået nyt kontonummer.

- Det var altså en målrettet aktion mod os. Og det er jo meget ubehageligt at finde ud af, at nogen har siddet og overvåget os i flere måneder, siger Peter Hansen.

Venstrepolitikeren står frem med sin historie udelukkende for at advare andre mod lignende numre.

Frække og fantasifulde

- Hackerne bliver mere og mere udspekulerede og frække og fantasifulde.

I gamle dage fik man Nigeria-breve. Dem kunne alle jo gennemskue. Men det her er langt mere udspekuleret.

Sagen om hackerangrebet på Peter Hansens virksomhed bliver nu efterforsket af politiets it-eksperter.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på syd@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.