Politikere er positive over for forsøg med medicinsk cannabis

Syddanskere skal i fremtiden kunne få recept på cannabis på sygehuset, mener politikere.

Der lægges op til forsøg med i højere grad at bruge cannabisplanten i medicin på de danske sygehuse. Syddanske politikere er åbne for forslaget. (Foto: © DREW ANGERER, Scanpix)

Tag på sygehuset og få medicinsk cannabis.

Sådan kan det blive i fremtiden, hvis det står til flere af politikerne i Region Syddanmarks sundhedsudvalg.

I aften tager politikerne hul på diskussionen om cannabis i sygehusvæsenet. DR Syd har lavet en rundspørge til regionens sundhedsudvalg, og de fleste er positive, når det gælder forsøg med medicinsk cannabis på de syddanske sygehuse.

Det er blandt andet Holger Gorm Petersen fra Nye Borgerlige.

- Det kan dulme smerter og gøre tingene nemmere for nogle borgere, som har det rigtig svært. Derfor er jeg åben over for at lave nogle forsøg, siger han.

Også næstformand Kristian Grønbæk Andersen (R) kan se fordele i mere forskning på området.

- Det er jeg positivt indstillet overfor. I forvejen er det sådan, at lægerne kan ordinere det, men vi ved for lidt om virkning og bivirkninger, siger han.

Et forsøg med lægeordineret cannabis kan blive aktuelt, hvis politikerne på Christiansborg beslutter at legalisere brugen af medicinsk cannabis i Danmark. Det forslag fremsatte Alternativet tilbage i oktober 2015.

Formand for Region Syddanmarks sundhedsudvalg Poul-Erik Svendsen (S) mener, at regionen skal være en del af det forsøg.

Han ser ud til at få opbakning i udvalget. Socialdemokratiet, Nye Borgerlige og De Radikale er positive over for et forsøg, mens DF, Venstre og Konservative endnu ikke har taget stilling.

I øvrigt siger Enhedslisten og SF i regionsrådet ja.