Politiskoleansøgere opfylder afstandskrav med lufthavn og tung speederfod

Bejlere til ny politiskole er ikke bekymrede for afstandskrav på to timer til København.

Politiskoleeleverne kan smides på et fly i Sønderborg Lufthavn, hvis de har brug for at komme til København i en fart. (Foto: Keld M. Hansen)

Kommunerne giver hinanden kamp til stregen om placeringen af en ny politiskole i Vestdanmark.

De 16 ansøgere skal forsøge at overgå hinanden på de krav, som Rigspolitiet stiller til placeringen. Et af kravene er, at politistyrken skal kunne komme til København på to timer fra den nye skole.

Men selvom der er langt til København, skræmmer kravet ikke bejlerne i Sønderborg, Haderslev og Esbjerg.

I Sønderborg skal flyene i Sønderborg Lufthavn køres i stilling for at opfylde kravet om udrykningstid på to timer.

- Med en lufthavn i baghaven og nogen aftaler med flyselskaberne så kan vi jo langt hurtigere end det sende folk både til København og andre dele af Danmark, siger borgmester Erik Lauritzen.

Ifølge borgmester i Haderslev H.P. Geil er det en smal sag for politiet at nå fra Haderslev til København på to timer med en tung fod på speederen.

- Jeg vil godt vove og påstå, at hvis jeg fik lov til at have udrykning på, så kunne jeg nok nå til København på to timer, siger han.

I Esbjerg erkender borgmester Johnny Søtrup, at det vil tage mere end to timer at nå til hovedstaden med udrykning.

- Til gengæld så lever vi måske mere end til fulde op til en række af de andre krav, der må være til det. Så det har i hvert fald ikke gjort, at vi på nogen måde ryster på hånden ved at være ansøger, siger han.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på syd@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.