Populær luksuscamping melder udsolgt: Må afvise kunder hver dag

Den glamourøse form for camping vinder frem herhjemme.

Det er populært at vælge den luksuriøse form for camping - også kaldet glamping - når man skal på sommerferie i 2021. (Foto: GoGlamping.dk)

En redt seng, en god dyne og en flaske bobler er ikke nødvendigvis lige det, man forbinder med en campingferie.

Men den mere luksuriøse form - også kaldet glamping - har for alvor vundet frem herhjemme. Flere steder melder om så fyldte ordrebøger hen over sommeren, at de må afvise kunder.

GoGlamping.dk har for eksempel oprettet ventelister på flere lokationer, fortæller administrerende direktør Magnus Emil Holst Schou.

Og hos Krusmølle Glamping i Aabenraa ringer telefonen ofte, fortæller medejer Henrik Loff.

- Det er helt utrolig populært. På de vildeste dage har vi over 1.000 besøgende på vores hjemmeside. Jeg får dagligt opkald, hvor kunder spørger: ”Kan det passe, at vi ikke kan booke noget?” Og jeg må så sige, at vi er fuldt booket.

- Vi bliver hjulpet af tiden. Der er corona, og glamping var på vej frem i forvejen. Folk vil opleve naturen – men samtidig være alene.

'Det er glamouren'

Som glampist har man typisk eget toilet, elektricitet og måske endda et lille tekøkken.

Og så kan man glemme alt om det lille, utætte telt. For her kan man overnatte i alt fra et stort safaritelt med trægulv – til en aflagt cirkusvogn med egen terrasse.

  • Lotte Lindevang og manden Flemming Lindevang valgte en glampingferie fremfor en campingferie. Og det var på grund af glamouren, siger Lotte Lindevang. (Foto: PRIVAT)
  • Lotte Lindevang var afsted med sin mand, Flemming Lindevang. De boede ikke i et telt, men i en stor vogn. (Foto: PRIVAT)
  • Glampingferien var i naturlige omgivelser. Og med eget toilet. (Foto: PRIVAT)
  • Der var udsigt over søen fra vognen. Lotte Lindevang er ikke i tvivl om, at de skal være glampister igen. (Foto: PRIVAT)
1 / 4

51-årige Lotte Lindevang fra Middelfart er netop hjemvendt fra en luksuriøs campingferie. Og det vil hun til enhver tid vælge – fremfor en almindelig telttur.

- Det er glamouren. Der står en flaske champagne, når man kommer. Der er dyner. Man kommer ikke bare ind på et kedeligt hotelværelse. Det her er anderledes - for man kommer også ud i naturen. Men det er samtidig luksuriøst. Det er fantastisk.

Og det er folk i alle aldre, der booker sig ind, fortæller Henrik Loff.

- Det er typisk kærestepar i alle aldre. Det er de helt unge, men også de mere modne par. Og så er der også mange veninder, der vælger det.

Flere vil med på bølgen

Der er da også en del campingpladser og overnatningssteder, der har lugtet tendensen. Flere vil derfor gerne med på bølgen nu, fortæller turistchef i Rømø-Tønder Turistforening, Kenneth Madsen.

De vil forsøge at skille sig ud fra mængden.

- Vi vil bruge de faciliteter, som vi kun har her. Så vi ikke bare kommer med et telt og en seng, men at vi ser på, hvad vi kan levere. Det kan for eksempel være at etablere et glampingtelt med udsigt over vadehavet.

Men vil interessen for glamping herhjemme ikke dale, når det igen bliver nemmere at rejse ud i verden?

- Jeg tror ikke, at den daler. Måske er der nogle af de nuværende kunder, der tager til udlandet i stedet. Men omvendt vil nogle udenlandske gæster nok også tage til Danmark for at få en glampingferie. Det er nemlig ikke kun i Danmark, at tendensen er voksende, siger Kenneth Madsen.

51-årige Lotte Lindevang er heller ikke i tvivl om, at hun vil være glampist igen.

- Selvfølgelig skal vi afsted igen. Det er så fantastisk! Jeg har næsten ikke ord for det. Man er bare sammen, og man slapper af.

Facebook
Twitter