Prins Joachim tager bladet fra munden: Jeg har ikke svigtet Sønderjylland

Prins Joachim svarer nu igen på den modstand, han mødte, da han solgte Schackenborg Slot.

Kritikken var hård og langvarig mod Prins Joachim, da han for tre år siden besluttede at sælge Schackenborg og fraflytte Sønderjylland. I et interview med Jyllands-Posten tager nu han nu til genmæle.(Arkivfoto, Òlafur Steinar Gestsson, Scanpix). (Foto: Òlafur Steinar Gestsson © Scanpix)

Der blev langet hårdt ud efter Prins Joachim, da han havde taget beslutningen om at sælge Schackenborg Slot i Møgeltønder i Sønderjylland tilbage i 2014.

I et større interview i Jyllands-Posten tager prinsen nu til genmæle over for dem, der rettede en hård kritik mod hans beslutning.

- Det er mig magtpåliggende at få sagt, hvordan jeg opfatter forløbet, for der har været sagt og skrevet utrolig meget, som jeg ikke kan genkende, siger prinsen i et stort interview med avisen.

Han understreger på det kraftigste, at han og familien ikke forlod slottet og Sønderjylland, fordi storbyen trak.

Allerede da prinsen som ung fik overdraget slottet var godset hæmmet af en stor gæld.

Prinsen forklarer, at salget skyldtes økonomiske årsager, fordi gælden var svær at få bugt med, da slottet og omgivelserne samtidig var meget dyre at holde ved lige.

Borgmester i Tønder Henrik Frandsen fra Venstre kan godt bekræfte, at Prins Joachim har et stort bankende hjerte for sønderjyderne og for Sønderjylland. Til DR siger Henrik Frandsen:

- Vi har stadig en prins og en prinsesse, som meget tit er i Sønderjylland. Jeg oplever på ingen måde, at de har svigtet os i Sønderjylland.