Problemer i familieafdeling kan have haft konsekvenser for børn

Et stort arbejdspres i Familieafdelingen i Esbjerg kan være gået ud over udsatte børn.

Familieafdelingen nåede før sommerferien i bund med en pukkel på 800 sager, hvor kommunen brød loven fordi der ikke var foretaget en børnefaglig undersøgelse. (Foto: arkiv © Dr)

Medarbejderne i Familieafdelingen i Esbjerg Kommune frygter, at et stort arbejdspres kan være gået ud over de udsatte børn, afdelingen skal hjælpe.

Afdelingen fik i foråret 2015 besøg af Arbejdstilsynet. Et besøg der resulterede i fire påbud. Medarbejderne giver på det tidspunkt blandt andet udtryk for, at børn, der skal have overvåget samvær, ikke får det. Og at børn, der skal anbringes udenfor hjemmet, ikke bliver det.

Familie- og Forebyggelseschef i Esbjerg Kommune Jørgen Bruun erkender, at arbejdspresset har været for stort, men har ikke kendskab til, at det i praksis er gået ud over børn.

- Hvis arbejdsopgaverne optager dem så meget, at de ikke er i stand til at kigge i sager, hvor der er behov for overvåget samvær, så er det jo tilfældet, men det er jeg ikke bekendt med, siger han.

Af Arbejdstilsynets rapport fremgår det også, at sagsbehandlere i nogle tilfælde har snydt med sager for at få sagsbehandlingstiden til at se bedre ud over for ledelsen. Det har Jørgen Bruun heller ikke selv kendskab til.

- Jeg håber ikke, det er sådan. Det er klart, at vi har medarbejdere der er nervøse for, hvad der sker i næste sagsgennemgang. Men vi har fokus på som ledelse, at opfylde lovens krav og intentioner, siger Jørgen Bruun.

Siden foråret 2015 er der blevet ansat flere sagsbehandlere, og hver sagsbehandler har i dag 30 sager mod tidligere 50-70 sager, da arbejdspresset var størst.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på syd@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.