Professor mister tillid til at BIOS når i mål

Professor i sundhedsøkonomi mener, at BIOS får svært ved at løfte ambulancedriften.

professor i sundhedsøkonomi tror ikke, at BIOS kan løfte ambulanceopgaven på Fyn og i Syd- og Sønderjylland. (© DR-Fyn)

Det er ikke særlig sandsynligt, at det hollandske ambulanceselskab Bios når at blive klar til at overtage ambulancedriften på Fyn og i det Syd- og Sønderjyske 1 september, siger professor i sundhedsøkonomi ved Syddansk Universitet Kjeld Møller Pedersen.

- Jeg sætter ikke sandsynligheden særlig højt. Tidligere har jeg sagt, at nu skal det lige have tid. Men det lader til, at godkendelsen i Sundhedsstyrelsen kan blive en alvorlig joker i forhold til inddragelsen af de tyske reddere, siger han.

Det er nemlig tvivlsomt at flere af de tyske reddere får lov at køre ambulancerne fra 1.september. Sundhedsstyrelsen har oplyst til DR Syd i dag, at det bliver svært at nå at godkende så mange ansøgninger inden 1. september.

BIOS i flaskehals

BIOS har ellers satset på, at netop de tyske reddere kunne være med til at løse deres omfattende mandskabsmangel. Og det undrer Kjeld Møller Pedersen, at BIOS ikke for længst har fået styr på ansøgningerne.

- Da jeg så har forstået, at der på nuværende tidspunkt kun er fem ansøgninger fra de tyske reddere i Sundhedsstyrelsen, så overasker det mig oprigtigt talt. Bios må være opmærksomme på, at det kunne blive en flaskehals, siger han.

Direktør i Bios Morten Hansen siger, at man er klar til at have en minimumsbemandling til at klare ambulancedriften fra 1. september og at man nok skal sørge for at overholde alle regler og krav.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk