Pukkelhvalerne er nu blevet til mor og unge

De to pukkelhvaler, der svømmer rundt i farvandet ved Aabenraa og Sønderborg, bliver ved med at sprede glæde og overraskelse. Det er nemlig en mor og dens unge, og det begejstrer hvalforskereren.

Pukkelhvalerne, der er observeret i Aabenraa Fjord, viser sig nu at være mor og dens unge. Hvalforskerne er begjstrede. (Foto: Palle Tørnquist)

De to hvaler, der flere gange er blevet set i Aabenraa Fjord, viser sig nu at være en mor og dens unge.

Det kan hvalforsker Carl Kinze fra hvaler.dk nu konkludere efter at have nærstuderet borgernes indsendte billeder af hvalerne.

De seneste rapporter fra Aabenraa Fjord har givet forskerne ny viden. Hvalerne er observeret som en stor og en lille. Den lille har finere og nyere hud, og de er set svømme meget tæt sammen. Altsammen tegn på, at der er tale om mor og unge.

Altid betagende at se pukelhvaler

Hvalforsker Carl Kinze er begejstret for observartionerne:

- Det er altid spændende, og det er lidt uden for den mere 'tørre' videnskab. Det er jo en betagende oplevelse at se pukkelhvaler, siger han.

Samtidig er det spændende rent videnskabeligt, for det er en viden, vi ikke har haft før, og som vi kun kan få ved hjælp af de mange gode observationer fra folk på havet, siger Carl Kinze.

Observationer har stor betydning

De mange forskellige observationer omkring hvalerne bliver brugt i forskningen, og det har ifølge Carl Kinze meget stor betydning:

- Vi er ved at nærme os næste skridt. Vi har fortolket, hvorfor hvalen gør det, og hvorfor den kommer, så vi er hastigt på vej til at forklare et fænomen, siger han.

Pukkelhval-halefinnekatalog

Men selv om der er kommet mange oplysninger og informationer, er der alligevel ifølge Carl Kinze en essentiel viden, der mangler:

- De smider halen op, som de skal, men vi har endnu ikke fået et godt billede af undersiden af halefinnen, så vi kan ikke vide, hvor præcist hvalen kommer fra, siger han.

Men så snart sådan et billede dukker op, så kan hvalen formentlig spores via et internationalt pukkelhval-halefinnekatalog.

Skulle nogen af dr.dks læsere ligge inde med sådan et billede vil Carl Kinze og hvaler.dk meget gerne høre nærmere.

 

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk