Rasende landmænd blokerer jernbane: Gravemaskiner og politi er nu rykket ud

Landmænd og borgere har i en uge protesteret mod lukning af jernbaneoverskæring med en barrikade.

Entreprenørmaskiner og politi er mødt op ved den omdiskuterede jernbaneoverkørsel på Hillerup Markvej nord for Ribe. (Foto: John Randeris Hansen/Ritzau Scanpix) (Foto: John Randeris Hansen)

Entreprenørmaskiner og politi er tirsdag morgen mødt op ved den omdiskuterede jernbaneoverkørsel på Hillerup Markvej nord for Ribe.

De er kommet for at grave og rydde den barrikade, der nu i en uge har blokeret adgangen til jernbaneoverskæringen.

Det fortæller Knud Johnsen, som er en af de borgere, der demonstrerer ved overkørslen.

- Vi har stoppet dem og sagt til dem, at de ikke kommer ind og graver, siger han.

Omkring 50 borgere er mødt op for at afskærme Banedanmarks maskiner, så de ikke kan gå i gang med at nedlægge jernbaneoverskæringen på Hillerup Markvej ved hovedvej A11. (Foto: John Randeris Hansen)

Banedanmark har besluttet, at flere jernbaneoverkørsler rundt i Danmark skal lukkes af hensyn til sikkerheden, fordi der ikke er bomme ved overskæringerne. At overkørslen nord for Ribe skal lukke, har ført til vrede fra de landmænd og naboer, som dagligt bruger den.

Når overskæringen lukker, skal både beboere og landmænd køre lange omveje. Landmændene bliver tvunget til at bruge hovedvejen med deres store landbrugsmaskiner, når de skal ud på markerne, og derfor har de blokeret den i protest.

Mandag blev de demonstrerende landmænd anmeldt til politiet.

Jernbaneoverskæringen på Hillerup Markvej nord for Ribe er blokeret af lokale landmænd. Banedanmark vil nemlig lukke den, og det betyder en lang omvej ad landevejen, når landmændene skal ud til deres marker. (Foto: Grafik: Signe Heiredal (DR))

Omkring 50 lokale borgere er til stede ved overkørslen for at holde maskinerne væk. Alt er endnu stille og maskinerne er slukket. Men hvis gravemaskinerne går i gang har borgerne ikke tænkt sig at pakke sammen, siger Knud Johnsen.

- Nej, det har vi ikke. Så må de bære os væk, siger han.

Syd- og Sønderjyllands politi bekræfter, at de har to betjente på stedet, for at hjælpe med at holde borgerne væk. Banedanmark bekræfter også, at arbejdet med at rydde overkørslen nu går i gang.

Facebook
Twitter