Red liv og lemmer: Bak ind i båsen

En parkeringsulykke fik Siemens til at slå bak på parkeringspladsen. Siden har man undgået ulykker.

Vi skal vænne os til at bakke ind på parkeringspladsen i stedet. Det anbefaler Havarikommissionen. (Foto: MADS NISSEN © Scanpix)

De ansatte hos Siemens i Esbjerg, Brande og Aalborg har et lidt specielt morgenritual. I hvert fald dem, der er i bil. For når de triller ind på parkeringspladsen, skal de kaste et godt blik i spejlene og så bakke ind på den plads, de vælger.

Sådan har de i de seneste fem år undgået parkeringsulykker med personskade.

Siemens' beslutning kom efter en ulykke på deres parkeringsplads i Brande for nogle år siden, hvor en ansat på vej hjem bakkede ind i en gående kollega. Fra den dag blev det besluttet, at alle ansatte skal bakke ind i parkeringsbåsene.

Det var dog ikke alle, der var klar på reglerne fra dag et, fortæller pressechef hos Siemens Danmark Rasmus Windfeld:

- Det er meget formynderisk, og det er et fuldstændigt aktivt valg. I begyndelsen satte vi betonklodser foran de biler, der stadig parkerede med bagenden udad. Så måtte de op til chefen og forklare, hvorfor de ikke ville følge reglerne, og så kunne de få fjernet klodsen, siger Rasmus Windfeld.

Tiltaget får ros af Havarikommissionen, der har undersøgt en række bakkeulykker og er kommet frem til samme opfordring. Bak ind og kør forlæns ud fra pladsen:

- Der kommer måske lidt flere buler og ridser, når man skal vænne sig til at bakke ind.Det er bedre, end at folk kommer til skade eller dør, for der sker faktisk dødsfald ved bakkeulykker, siger Mette Fynbo, der er formand for Havarikomissionen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk