Region Syd drøfter muligheder for cannabis i sygehusvæsenet

Formand for sundhedsudvalget lægger op til, at regionen kan hjælpe med forsøg.

Sådan ser en cannabisplante ud, som bruges til fremstilling af medicinsk cannabis. (Foto: DREW ANGERER © Scanpix)

Politikerne i Region Syddanmark tager nu hul på diskussionen om medicinsk cannabis i sygehusvæsenet. Det sker på et møde i sundhedsudvalget tirsdag.

Formand for regionens sundhedsudvalg, Poul-Erik Svendsen (S), lægger op til, at Region Syddanmark skal være åben for blandt andet at lægge faciliteter til forsøg med medicinsk cannabis.

- På nuværende tidspunkt mangler man eksakt viden om, hvor cannabis gavner. Jeg foreslår, at vi skal være åbne for at indgå et forsøgsarbejde, så man kan blive klogere på, hvor det giver mening at bruge lægeordineret cannabis, siger han.

Det forslag kan blive aktuelt, hvis politikerne på Christiansborg beslutter at legalisere brugen af medicinsk cannabis i Danmark. Det forslag fremsatte Alternativet tilbage i oktober 2015.

Sygehusene i Region Syddanmark har gode faciliteter til at lave forsøg med medicinsk cannabis, mener Poul-Erik Svendsen. Samtidig sikrer man, at patienter ikke skaffer cannabis andre steder, siger han:

- Vi har efterhånden hørt mange patienter sige, at de har gavn af det her, men mange gange må de skaffe det på en uværdig måde.

Alternativets lovforslag var til 1. behandling i Folketinget den 11. december 2015. Her blev spørgsmålet henvist til et udvalg.

Facebook
Twitter