Region Syddanmark: Vi vil være mere socialt ansvarlige

I løbet af de næste to år forventer Region Syddanmark at ansætte cirka 200 medarbejdere med tilskud.

Fra 2010 til 2015 er antallet af ansatte på 'særlige vilkår' faldet med 33 procent hos Region Syddanmark. (Foto: Dr © dr)

Hvis du kommer på sygehuset og andre arbejdspladser i Region Syddanmark, vil du fremover møde flere medarbejdere i fleksjob og på andre særlige vilkår.

Det er målet for Region Syddanmark, der vil være en mere social ansvarlig arbejdsplads.

Det siger regionsrådsformand Stephanie Lose (V).

- Der er en stigende andel, som bliver visiteret til ikke at skulle have et helt almindeligt job, men som passer ind i nogle af de andre kategorier. Derfor tror jeg, der er et behov for, at vi løfter i fællesskab for også at få ansat dem i det offentlige.

Fra 2010 til 2015 er antallet af ansatte på 'særlige vilkår' faldet med 33 procent hos Region Syddanmark.

I løbet af de næste to år er målet at indhente dette fald, så der samlet vil være 627 ansatte på særlige vilkår i regionen i 2019.

Men arbejdsmarkedsforsker Henning Jørgensen fra Aalborg Universitet mener, at regionens mål kan blive et selvmål. Det kan nemlig give borgerne dårligere service, vurderer han.

- Det er jo en udvikling, hvor flere og flere af vores offentlige institutioner bliver mere og mere afhængige af tilskudsarbejdskraft. Den erstatningsarbejdskraft, som det jo så bliver, har ikke samme kvalitet som ordinære ansatte.

I inspirationskataloget fra Region Syddanmark står der, at arbejdsopgaverne for eksempel kan være tasteopgaver, at vise vej eller ledsage patienten på sygehuset og at brygge kaffe.

Henning Jørgensen mener, det er væsentligt, at opgaverne ikke er en del af den ordinære drift.

- Det er ikke galt at tage et socialt ansvar på sig. Det er galt, hvis man forringer kvaliteten for borgerne for at hente nogle penge hjem. Så bliver det reelt en spareøvelse, siger han.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter