Region undersøger: Skal vi forbyde tørklæde, kors og politiske t-shirts?

Det er ikke lovligt kun at forbyde sygehusansatte at bære tørklæde. Derfor vil Region Syddanmark undersøge muligheden for at forbyde alle politiske og religiøse symboler.

Reem Mahmood er lønmedarbejder ved Sygehus Sønderjylland. Hun har aldrig haft kollegaer, der har oplevet hendes tørklæde som et problem. (Foto: Freja Toftegaard © DR Syd)

Slut med tørklæder, politiske statements eller kors om halsen på sygehusene i Region Syddanmark.

Regionsrådet vil undersøge, om det er lovligt at kræve, at alle ansatte på sygehusene fremstår neutrale. Det er nemlig ikke lovligt alene at forbyde tørklæder, som Dansk Folkeparti i regionen havde foreslået.

DF's forslag blev på et regionsrådsmøde i går forkastet, fordi regionens juraafdeling havde vurderet, at det ville være ulovlig forskelsbehandling. I stedet skal det så undersøges, om alle symboler skal væk.

Det betyder, at de ansatte hverken må bære religiøse, ideologiske eller politiske symboler.

Formanden for Region Syddanmark, Stephanie Lose (V), forklarer, at man vil have undersøgt spørgsmålet nøje, hvis det er noget, der skal tages stilling til i regionsrådet.

- Vi skal for eksempel spørge de ansatte, hvordan de ser på sagen, og om de oplever, at det udgør et problem i dagligdagen, siger hun.

Thies Mathiasen fra Dansk Folkeparti mener, at der er forskel på det muslimske tørklæde og et kors, fordi tørklædet, ifølge Thies Mathiasen, er kvindeundertrykkende.

Derfor ser han nødigt, at det kristne kors bliver en forbudt beklædningsgenstand.

- Alt, der hører under vores folkekirke, er grundlovsfæstet, så de genstande skal man stadigvæk have lov til at bære. Men vi så gerne, at vi kan få set på alle de andre ting, siger han.

Facebook
Twitter