Regionsrådsmedlem skifter til Alternativet

Andreas Lund Andersen går fra Enhedslisten til Alternativet. Det er mandattyveri, mener Enhedslisten.

Andreas Lund Andersen er hoppet fra Ø til Å. Enhedslisten har nu kun et mandat i regionsrådet i Region Syddanmark. (Foto: DR Nyheder © DR Nyheder)

Fra i dag er Alternativet repræsenteret i regionsrådet i Region Syddanmark.

Det sker, fordi Enhedslistens Andreas Lund Andersen, der siden 29. september sidste år har repræsenteret Enhedslisten i regionsrådet, skifter til Alternativet.

- Vi beklager, at han har meldt sig ud. Men vi beklager endnu mere, at han tager sit mandat med sig til Alternativet. Det betegner vi som mandattyveri, siger det nu enlige medlem af Enhedslisten i regionsrådet, Vibeke Syppli Enrum.

Mere end 40.000 syddanskere stemte ved regionsrådsvalget på Enhedslisten. Det gav to mandater. Men nu tager Andreas Lund Andersen altså det ene mandat med sig til Alternativet.

Ifølge loven er et mandat personligt, og det anerkender Vibeke Syppli Enrum.

- Formelt har han reglerne på sin side. Men det er absolut ikke vores politik, at man kan shoppe rundt i forskellige partier, alt efter hvor man får mest ud af det, siger Vibeke Syppli Enrum.

Andreas Lund Andersen kom ind i regionsrådet i stedet for Mikkel Andersen, der blev ekskluderet af Enhedslisten i juni 2016. Og nu vil han så repræsentere Alternativet.

- Jeg ønsker at lave politik på en helt anden måde, hvor jeg ligesom Alternativet ønsker et bredere samarbejde på tværs af de politiske partier og en ny politisk kultur til gavn for borgerne. Jeg tror, vi kan komme politikerleden til livs ved at lytte mere til borgerne, siger Andreas Lund Andersen om sit skifte i en pressemeddelelse.

Andreas Lund Andersen skriver, at han som Alternativets repræsentant i regionsrådet vil kæmpe for de fire akutbiler i Faaborg, Haderslev, Skærbæk og Grindsted, der er sparet væk, ligesom han vil støtte opførelsen af et nyt Odense Universitetshospital.