Regnen oversvømmede storcenter og gav politiet vand i kælderen

I Esbjerg har gårsdagens kraftige regnbyger givet problemer flere steder.

Under gårsdagens kraftige regn blev shoppingcentret Broen i Esbjerg oversvømmet. (Foto: © Jannie Baslund Dam, Jannie Baslund Dam)

I går fik store dele af Danmark en masse vand fra oven.

I Esbjerg var regnen voldsom, og det gav travlhed hos Sydvestjysk Brandvæsen. Det fortæller beredskabsleder Jens Mølgaard.

- Vi har haft otte til ti udkald på de par timer. Lige nu er vi blandt andet ved at pumpe vand væk fra vejbaner, der er oversvømmet, siger han.

I det nye storcenter Broen i Esbjerg måtte brandvæsenet også finde vandstøvsugeren frem, fordi vandet stod op af kloakkerne.

- Det var en vild oplevelse. Kloakdækslerne uden for centret var røget af, og der stod en kaskade af vand, som fossede ind i centret, siger centerleder Jannie Baslund Dam.

På politigården i Esbjerg kunne regnen også både ses og mærkes. Det fortæller vagtchef hos Syd- og Sønderjyllands Politi Søren Strægård.

- Det endte med, at vi fik vand i kælderen her på politigården, og vi fik anmeldelser om, at kloakdæksler var poppet op flere steder, siger han.

Den vagthavende meteorolog ved DMI fortæller, at regnen var mest kraftig i Sønderjylland og i den centrale del af Jylland. Ved flere målestationer er der målt decideret skybrud.

Skybrud i Esbjerg. Videoen er indsendt af Torben Krammer.