Rejsekort dyrt for studerende og ældre

Rejsekortet er ikke en garanti for den billigste togrejse for studerende og pensionister.

Rejsekortet er ikke altid det billigste. Især ikke hvis du er studerende eller pensionist. (Foto: Christian Bjergløk Jørgensen © DR København)

Se dig godt for, hvis du bruger rejsekortet som studerende eller pensionist. Mens det lille chipkort giver halv pris på busbilletten hos Sydtrafik, så kan det medføre overpris hos DSB.

I Sydtrafiks busser sparer man halvdelen af billetten med det lille chipkort. Men hos DSB æder rejsekortet de rabatter, man ellers ville få glæde af som studerende eller pensionist.

En togtur mellem Kolding og Rødekro kan for eksempel blive 26 procent dyrere end billetautomatens pris.

- Det er overhovedet ikke i orden. Som kunde går man ud fra, at Rejsekortet vil være den billigste løsning. Så det ikke i orden at DSB snyder kunderne på den måde, siger formanden for Syddanske Studerende, Andreas Munk Jensen.

Uoverskueligt system

Hos Ældresagen oplever man rabatsystemerne som et problem for de 255.000 ældre, der ikke bruger internettet og dermed selv kan sammenligne priser på togrejser.

- Det er et prissystem, der er meget kompliceret og svært at overskue. Der er forskellige strukturer alt efter tidspunkt, ugedag og hvor hyppigt man rejser, siger chefkonsulent i Ældresagen, Mirjana Saabye.

DSB: Rejsekortet ikke altid billigst!

DSB's trafikinformationschef, Tony Bispeskov mener dog ikke, at rejsekortet er ugennemskueligt, og han opfordrer kunder der er i tvivl til at sammenligne priser på nettet eller kontakte kundeservice.

- Der er masser af gennemskuelighed. Men jo mere du rejser med rejsekortet, jo billigere bliver det også. Hvis du rejser meget få gange, så kan det bedre betale sig at købe en ganske normal billet, siger Tony Bispeskov.

Omkring en million danskere har i dag et rejsekort, men på anmelder-siden Trustpilot har systemet fået karakteren 1,2 ud af 5 stjerner på baggrund af over 900 brugeranmeldelser.

 

Facebook
Twitter