Rektor: Duer ikke med et adgangskrav på 2

Dårlig ide at man skal have karakteren 2 for at komme i gymnasiet, lyder det fra rektor.

- Hvis de kun har karakteren 2 i matematik og dansk, vil eleverne få det ualmindeligt svært i et gymnasialt forløb, siger rektor Karl Kristian Højberg. (© Colourbox)

Står det til regeringen, skal man have fået mindst 2 ved folkeskolens afgangsprøve i dansk og matematik for at kunne gå videre på gymnasium, handelsskole eller teknisk gymnasium.

En analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd viser, at 1,6 procent af de studerende ikke ville kunne komme ind på de gymnasiale uddannelser, hvis kravet er 2 i dansk og matematik fra enten 9. klasse eller 10. klasse.

Men det giver slet ikke mening at tale om et adgangskrav på karakteren 2, siger rektor for Sønderborg Statsskole, Karl Kristian Højberg.

- Hvis de kun har karakteren 2 i de to givne fag, så vil de få det ualmindeligt svært i et gymnasialt forløb, siger Karl Kristian Højberg.

Rektor: Mere mening i Venstres forslag

Til gengæld er der mere mening i Venstres forslag til et adgangskrav, mener Karl Kristian Højberg. Venstre lægger op, at eleverne som minimum skal opnå karakteren 4 i dansk og matematik ved folkeskolens afgangsprøve.

Karl Kristian Højberg siger, at der er rigtig mange, der kan mønstre en karakter på minimum 4 i de to fag, og derfor er der mange unge, der ville kunne opfylde det adgangskrav.

Ifølge rapporten fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd var det otte procent af studenterne fra 2013, der ikke havde mindst 4 i dansk og matematik ved afgangsprøverne i 9. eller 10. klasse.

LA vil have adgangskrav på syv

Liberal Alliance har et helt tredje adgangskrav. Partiet mener, at man skal have karakteren 7 i dansk og matematik for at kunne komme i gymnasiet.

Analysen, som Arbejderbevægelsens Erhvervsråd har lavet, viser, at omkring 44 procent af studenterne i 2013 ikke havde mindst 7 i såvel dansk som matematik ved afgangsprøverne i enten 9. klasse eller 10. klasse.

Det vil sige, at over fire ud af ti på landsplan ikke opfylder et karakterkrav på 7 til gymnasiet.

 

Facebook
Twitter