Salget af medicin mod høfeber stiger

Danskerne hiver 13 procent flere øjendråber og tabletter ned fra hylderne end i 2008.

En stigning i salget af medicin mod høfeber kan skyldes, at flere er blevet opmærksomme på at den dryppende næse kan være allergi. (© Colourbox)

For nogen er forår lig med lyse dage og fuglesang. For andre er det et mareridt af snot, nys og sviende øjne.

Pollensæsonen er i gang, og dem, der lider af høfeber, strømmer til apoteket for at få lindring.

Fra 2008 til 2012 er salget af medicin mod høfeber steget med 13 procent på landsplan, viser tal fra Statens Serum Institut.

Flere er opmærksomme på høfeber

Ifølge Anne Holm Hansen, der er vicedirektør for Astma-Allergiforbundet, kan der være flere årsager til, at salget skyder i vejret.

- Den gode udlægning er, at flere måske er blevet klar over, at de har høfeber og får den behandling, de skal have. Vi ved for eksempel, at hver tredje med høfeber ikke er klar over, at de har det.

Anne Holm Hansen håber på, at der har været tilstrækkelig med opmærksomhed, så folk er blevet klar over, at den løbende næse kan være høfeber.

Flere har fået høfeber

- Den anden forklaring på stigningen i salget kan være, at vi lige i øjeblikket ser en stigning i antallet af høfebertilfælde, siger hun.

Der er både tabletter, øjendråber og næsespray i arsenalet på Svaneapoteket i Aabenraa. Og her kan farmaceuten Annette Meijers også mærke, at det er blevet forår.

- Nu er det igen den tid, hvor folk kommer ind og siger, at øjnene klør igen, siger hun.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk