Sergentskole ramt af grov mobbesag: Nu siger leder selv op

Kaptajn fratræder sin stilling, efter Arbejdstilsynet gav sergentskolen strakspåbud.

Lederen af skolesektionen på Hærens Sergenskole i Varde har opsagt sin stilling efter grov mobbesag. ARKIVFOTO. (Foto: søren bidstrup © Scanpix)

Lederen af skolesektionen på Hærens Sergentskole i Varde har valgt at fratræde sin stilling. Det skriver skolechef, oberstløjtnant Peter Nielsen, på skolens Facebook-profil.

Fratrædelsen sker efter, at skolen den 3. oktober fik et strakspåbud fra Arbejdstilsynet for grov mobning blandt de ansatte.

Ansatte følte sig truet og holdt udenfor

I påbuddet lød det blandt andet, at ansatte har måttet finde sig i nedgørelse, forsøg på manipulation, trusler, bagtalelse og udelukkelse fra det sociale fællesskab.

Strakspåbuddet retter sig mod seks ansatte i skolesektionen samt ledelsen.

Ved to besøg på sergentskolen har repræsentanter for Arbejdstilsynet interviewet ansatte, som blandt andet fortalte om, at de oplever søvnproblemer, har let til tårer, ondt i maven, bliver holdt udenfor, ignoreret, bagtalt og manipuleret.

Og det i en grad som også påvirker privatlivet. Flere kolleger skulle også have forladt arbejdspladsen som følge af mobning.

Skolechef Peter Nielsen tager sagen meget alvorligt.

- Jeg er naturligvis dybt ked af det, der er hændt. Vi forsøger at uddrage de nødvendige erfaringer for at få en positiv udvikling ud af det her, siger han til DR Nyheder.

Lederen har selv bedt om flytning

Ifølge skolechefen har lederen af skolesektionen efter egen beslutning og af hensyn til skolen valgt at fratræde sin stilling. Lederen har bedt om at blive flyttet til en stilling som projektofficer for den kommende Militære Akademiuddannelse.

- Jeg mener, at det er en klog beslutning, som er taget, skriver skolechefen i opslaget på skolens Facebook-side.

Skolechefen vil ikke forholde sig til, hvorfor opsigelsen først kommer mere end tre uger efter, Hærens Sergentskolen har modtaget strakspåbuddet.

Peter Nielsen ønsker ikke at kommentere yderligere på sagen.

- Mine medarbejdere har brug for ro, så vi kan komme videre på en positiv måde, siger han.

I sit opslag på Facebook skriver han, at Hærens Sergentskole nu har en plan om at implementere en anti-mobbepolitik samt arbejde tæt med andre myndigheder fra Forsvaret med henblik på at forebygge lignende situationer.